Η Γαλλία έδωσε την έγκριση προκειμένου να αναπτύξει βιονικούς στρατιώτες με εμφυτεύσιμα microchips!

Ο γαλλικός στρατός ενέκρινε την ανάπτυξη βιονικών στρατιωτών ανθεκτικών στον πόνο και την πίεση και προικισμένων με πρόσθετη νοημοσύνη μέσω εμφυτεύσιμων μικροτσίπ!

Η έγκριση δόθηκε από την Επιτροπή Ηθικής του Υπουργείου Άμυνας, η οποία δήλωσε σε μια αναφορά της πως ήταν αναγκαίο για τη Γαλλία να συμβαδίσει με χώρες οι οποίες ήδη εργάζονταν ώστε να κατασκευάσουν υπερ-στρατιώτες.

Η Επιτροπή παρείχε λεπτομέρειες για ορισμένα σημεία της έρευνας σύμφωνα με τα οποία (στις μεθόδους) συμπεριλαμβάνονται χάπια για να διατηρήσουν τους στρατιώτες άγρυπνους για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς και χειρουργική επέμβαση προκειμένου να βελτιώσουν την ακοή. Άλλα πεδία στον της μελέτης περιλαμβάνουν εμφυτεύσεις οι οποίες απελευθερώνουν ουσίες που δρουν ενάντια στο άγχος ή «βελτιώνουν τις ικανότητες του εγκεφάλου».

Επιπλέον, η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με εμφυτεύματα τα οποία επιτρέπουν στους επικεφαλής να ενημερώνονται για τις ψυχολογικές παραμέτρους των στρατιωτών εξ αποστάσεως ή να τους εντοπίζουν στο πεδίο της μάχης. Άλλα εμφυτεύματα ίσως βοηθούν τους στρατιώτες να κάνουν τη διάκριση ανάμεσα σε φίλους και εχθρούς, ανέφερε η αναφορά.

Η έρευνα επίσης υποστήριξε πως εξετάζεται ακόμη και η χρήση φαρμάκων που ενεργοποιούν τους στρατιώτες ώστε να είναι ανθεκτικοί στον πόνο ή να ανέχονται να κρατούνται σε απομόνωση μετά την αιχμαλώτισή τους.

Πρόσθεσε ακόμη η Επιτροπή πως το παραπάνω «επιβάλλεται όχι με σκοπό να ωθήσει την έρευνα προς τον βελτιωμένο στρατιώτη» προειδοποιώντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Γαλλίας διακινδύνευσαν να μείνουν εκείνοι πίσω από τις άλλες χώρες. Ωστόσο, η Επιτροπή παραδέχτηκε πως ήταν απαραίτητο να υπάρχουν μέτρα προστασίας, αναγγέλλοντας πως πρέπει να είναι απαγορευμένες οι βελτιώσεις οι οποίες στέρησαν στους στρατιώτες τη δική τους «ανθρωπιά» ή που τους εμπόδισαν να ενσωματωθούν ξανά στη ζωή ως πολίτες.

Η Επιτροπή παρέθεσε μια υποθετική περίπτωση ενός στρατιωτικού του οποίου το χέρι είχε αντικατασταθεί από ένα πρόσθετο τεχνητό μέλος το οποίο διπλωνόταν σαν πυροβόλο όπλο. Η μελέτη σημείωνε πως αυτός ο στρατιώτης ουσιαστικά δεν θα είχε την ικανότητα να φύγει από τον στρατό.

Η Υπουργός Άμυνας Florence Parly ανέφερε πως η Γαλλία δεν έχει άμεσα σχέδια να εξοπλίσει τους στρατιώτες της είτε με την εμφυτεύσιμα μικροτσίπ κάτω από το δέρμα τους είτε με άλλες παρεμβάσεις και πρόσθεσε: «Αλλά πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Δεν έχουν όλοι τις δικές μας ηθικές αναστολές και αυτό είναι το μέλλον για το οποίο πρέπει να προετοιμαστούμε».

Ο John Ratcliffe, διευθυντής της Υπηρεσίας Πληροφοριών αυτό το μήνα πως η Κίνα επιδίωκε να αναπτύξει τεχνητά βελτιωμένους στρατιώτες. «Δεν υπάρχουν ηθικοί περιορισμοί στην επιδίωξη της ισχύος του Πεκίνου», ανέφερε ο ίδιος προσθέτοντας πως σύμφωνα με πληροφορίες η Κίνα έχει ήδη διενεργήσει δοκιμές στα μέλη του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA).

Μετάφραση: Ενωμένη Ρωμηοσύνη

https://www.thetimes.co.uk/article/france-given-green-light-for-bionic-soldiers-gfdrtkmq6