Επιστολή υπερπολυτεκνου πατέρα προς την Υπουργό Παιδείας για τα Θρησκευτικά

Θεσσαλονίκη 30/9/2019 
Αγαπητή κυρία Υπουργέ,
Με την χάρη του Θεού είμαι ένας υπερπολυτεκνος πατέρας 10 παιδιών εκ των οποίων τα 7 είναι μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου και έχουν παραλάβει τα βιβλία (τους φακέλους) μαθητή των θρησκευτικών.
Απ’ ότι γνωρίζω είχατε δηλώσει ότι θα σεβαστείτε τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο με δύο αποφάσεις του είχε κρίνει τον εν λόγω φάκελο άκυρο και παράνομο. Επίσης είχατε κάνει ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σχετική ερώτηση στον προηγούμενο υπουργό στις 27/02/2019.
Παρ’ ολα αυτά ξεκίνησε η χρονιά με τα ίδια βιβλία τα οποία δόθηκαν στους μαθητές αθετώντας τις ίδιες τις δηλώσεις σας.
Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε και η τρίτη απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου η οποία είναι παρόμοια με τις προηγούμενες.
Περιμένουμε άμεσα τις δικές σας κινήσεις με τις οποίες ελπίζουμε ότι δεν θα συνεχιστεί η περιφρόνηση στους ελληνορθόδοξους γονείς και μαθητές, στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία, στο Ελληνικό Σύνταγμα και στο Ανώτατο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Το υπουργείο σας σέβεται τη μουσουλμανική και την ιουδαϊκή κοινότητα.
Εύχομαι και ελπίζω να μη δείξετε και εσείς ρατσιστική συμπεριφορά προς τους Ελληνορθόδοξους πολίτες.
Οποιαδήποτε ανυπακοή σας τους παραπάνω νόμους και αποφάσεις φοβάμαι ότι μπορεί να γίνει κακό πρότυπο μίμησης στην νεολαία μας και κατ’ επέκταση και στην κοινωνία μας οδηγώντας ίσως πολλούς σε αναρχικές συμπεριφορές.
Για τους παραπάνω λόγους επιστρέφουμε για τρίτη συνεχή χρονιά ως απαράδεκτα τα βιβλία (φακέλους μαθητή) στο υπουργείο σας.
Με σεβασμό
Τσακιρίδης Μιχαήλ