Αλήθειες και Ψέματα για τον Κορωνοϊό

Γράφει ο Λαζαράτος Πάνος, Καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ
 
Επιδημία ή ΚΑΙ σκάνδαλο; Αλήθεια ή ΚΑΙ ψέμα; Παρακαλώ τους φίλους μου να δουν το παρακάτω. Έτσι, για να έχουν και αυτή την οπτική γωνία.
Ακόμα κι αν ΜΕΤΑ την απορρίψουν. Ακόμα κι αν ΜΕΤΑ τη σβήσουν από το νου τους.
Αξίζει τον κόπο. Ολόκληρο! Με ΠΡΟΣΟΧΗ! Και ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ. Η αλήθεια έχει πολλές όψεις. ΛΟΓΟΙ ΔΙΣΣΟΙ.
 

Ας μου επιτραπεί να πω ότι προβληματίζομαι για πολλά. Παρακολουθώ το θέμα από κοντά, κι ας μη μιλώ συχνά για αυτό. Είμαι ΝΟΜΟΤΑΓΗΣ. Και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ. Σέβομαι την αρχή της ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ. Σέβομαι τις απόψεις και την ΥΓΕΙΑ όλων. Προσέχω την ΥΓΕΙΑ μου ως κόρη οφθαλμού. Και την ΥΓΕΙΑ των γύρω μου εξίσου. Προσπαθώ να μην τους προσβάλω με τις συνεχείς ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ μου. Δεν θέλω όμως επίσης να με προσβάλουν με τις ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΕΣ τους, προσπαθώντας να μου τις επιβάλουν. Αλλά ΕΙΜΑΙ και ΒΑΘΙΑ ανήσυχος, δύσπιστος, σκεπτικός, αντιδραστικός. ΕΙΔΙΚΑ όταν υποψιάζομαι παγκόσμια παιχνίδια ΕΞΟΥΣΙΑΣ και καταπάτηση ατομικών ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, επί τη ΕΥΚΑΙΡΙΑ ενός ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ζητήματος υγείας. ΠΑΝΤΑ ΗΜΟΥΝ. Βαθιά αντιδραστικός απέναντι σε κάθε μορφής ύπουλη ΕΞΟΥΣΙΑ, από όπου και αν προέρχεται.
 
Είμαι ΠΑΝΤΑ ανοιχτός σε κάθε σχόλιο. Ώρα θα ήταν για ενεργοποίηση και ΔΙΑΛΟΓΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ των ΝΟΜΙΚΩΝ. Δεν θα ερθει τέτοια ώρα. Στην Ελλάδα, όχι, για έναν περίεργο λόγο.
 
Όχι όμως τόση υποταγή! Όχι όμως τόση ΑΚΡΙΤΗ υποταγή! Δεν ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ είμαστε ΤΥΦΛΟΙ και ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ υπηρέτες της εξουσίας, εμείς οι ΝΟΜΙΚΟΙ. Αλλα ΔΥΝΑΜΕΙ οι ικανότεροι και σκληρότεροΙ ΚΡΙΤΕΣ ΤΗΣ. Σώζωντας την τιμή της ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ μας. Και την ανθρώπινη δική μας ΥΠΟΛΗΨΗ.
 

Ετικέτες - Σχετικά Θέματα