ΨΕΚΑΣΜΟΙ: ΕΜΦΟΒΕΣ ΦΑΝΤΑΣΙΕΣ Ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;

Ρακοβαλή Αθανασίου

(Φυσικού- συγγραφέα)

 

 

Η παρατήρηση         

       Σήμερα Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2012 στις 8 π.μ., ο ουρανός πάνω από την Θεσσαλονίκη ήταν καταγάλανος. Τότε είδα ένα αεροπλάνο να διασχίζει τον ουρανό αφήνοντας πίσω του μία τεράστια λευκή ουρά. Συνήθως η ουρά που αφήνουν πίσω τους τα αεροπλάνα, λόγω ψύξης των καυσαερίων, είναι λευκή και έχει μήκος είκοσι με τριάντα φορές το μήκος του αεροπλάνου, πολύ μικρή σε σχέση με τις διαστάσεις του ουρανού και εξαφανίζεται μέσα σε πέντε λεπτά. Αυτή η ουρά ήταν τεράστια, έπιανε από την μία άκρη του ορίζοντα μέχρι την άλλη και δεν εξαφανιζόταν. Απλά άνοιγε, πλάταινε και γινόταν ένα λευκό μακρύ σύννεφο. Ενώ κοίταζα εμφανίστηκαν άλλα δύο αεροπλάνα, σε παράλληλες πορείες, που άφηναν και αυτά τις ίδιες τεράστιες ουρές, που έμοιαζαν με σύννεφο καθώς άνοιγαν σιγά –σιγά και ενωνόταν μεταξύ τους. Εντυπωσιάσθηκα και άρχισα να παρατηρώ τον ουρανό. Μέχρι της δύο το μεσημέρι θα είχαν περάσει γύρω στα είκοσι τέτοια αεροπλάνα καλύπτοντας όλο τον ουρανό που δεν ήταν πια γαλανός αλλά είχε καλυφθεί περίπου ο μισός, από ένα αραιό λευκό σύννεφο που είχε σχηματισθεί από τις ουρές των αεροπλάνων.

 

Ο τεράστιος κοινωνικός ψίθυρος και η σιγή των ΜΜΕ

    Με επιφύλαξη άκουγα διάφορους, γιατρούς νοσοκομείων, δασκάλους, αστυνομικούς, καθηγητές, ιερείς, εφοριακούς, φοιτητές, πολιτικούς, δημάρχους, μαθητές, απλό κόσμο στην στάση να μιλούν διστακτικά για τους ψεκασμούς,  αλλά σήμερα ήταν τόσο εντυπωσιακό και ολοφάνερο που όχι μόνο πίστεψα ότι έχουν δίκιο αλλά αγανάκτησα κιόλας.

     Ποιοι είναι αυτοί που μας ψεκάζουν; Με τι μας ψεκάζουν; Γιατί μας ψεκάζουν;  

     Αυτά τα ερωτήματα δεν πρέπει να τίθενται. Γι’ αυτό ασκείται ψυχολογική βία (γελοιοποίηση),  για να μη  τολμούν οι άνθρωποι να τα ξεστομίζουν. Αρχίζουν να μιλούν και να κοροϊδεύουν τα παπαγαλάκια και οι χρήσιμοι ηλίθιοι για συνωμοσιολογία, για γραφικότητες και άλλα τέτοια εκφοβιστικά που υποσκάπτουν το κύρος του προσώπου που τολμά να πιστεύει αυτό που βλέπουν τα μάτια του. Είναι γνωστή αυτή η συμπεριφορά σαν μία   μέθοδος καταστολής και ψυχολογικού  πολέμου.

      Μία άλλη μέθοδος για να γελοιοποιήσουν ένα θέμα είναι να βάλουν κάποιο γελοίο να μιλά για αυτό. Οι υπερβολές, τα αστήριχτα επιχειρήματα, τα λογικά κενά, ο φανατισμός και με ένα λόγο η προβληματική προσωπικότητα του παρουσιαστή ταυτίζεται με αυτό καθαυτό το θέμα και το συμπαρασύρει στο χώρο του γελοίου. Οι θεατές που έχουν ‘φάει’ αυτή την προπαγάνδα, μόλις θιχτεί το επίμαχο θέμα, αντιδρούν λέγοντας, ε… καλά, αυτά τα λέει ο τάδε (γελοίος) και δεν μπαίνουν στην διαδικασία να σκεφτούν.

    Έτσι το θέμα γελοιοποιείται χωρίς καν να συζητηθεί, χωρίς να ακουστούν απόψεις ή επιχειρήματα. Μια διανοητική ταφόπλακα στο νού των ανθρώπων.

Αυτός που μπορεί να διαμορφώνει και να ελέγχει τον νού των ανθρώπων αυτός τους εξουσιάζει κιόλας. Το 80% αυτής της δουλειάς το κάνει η τηλεόραση. Υπάρχει και ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που πιστεύουν ό,τι τους λέει η τηλεόραση. Σχεδόν σίγουρα αυτοί οι άνθρωποι αν ζούσαν την εποχή του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου θα θεωρούσαν συνομωσιολογία τις φήμες ότι οι Ναζί κάνουν σαπούνι τους Εβραίους ή ότι ο Στάλιν έχει κάνει στρατόπεδα εξόντωσης στη Σιβηρία (τα γκούλακ)  και ότι εκεί στέλνει τους κάθε είδους αντιφρονούντες.  Εεε… ναι, υπάρχουν και τέτοιοι άνθρωποι.

 

 Με τι μας ψεκάζουν ;             

        Όχι δεν έκανα χημική ανάλυση των αερίων πού αφήνουν πίσω τους τα αεροπλάνα. Δεν μπορώ να σας το αποδείξω με σιγουριά, όπως δεν μπορούμε να αποδείξουμε ότι τα καυσαέρια του εργοστασίου κάνουν κακό στην δημόσια υγεία…

       Σίγουρα θα βρεθούν κάποιοι πληρωμένοι επιστήμονες να θολώσουν τα νερά. Όπως βρέθηκε καθηγητής πανεπιστημίου να υποστηρίξει στο δικαστήριο, ότι η καμινάδα της βιοτεχνίας που βρώμιζε τον αέρα ολόκληρης συνοικίας και βρισκόταν δίπλα στην αυλή ενός Γυμνασίου, δεν είναι αποδεδειγμένα επικίνδυνη για την υγεία των κατοίκων της περιοχής, και ας κλείναμε όλοι τα παράθυρα για να αποφύγουμε την βρώμα και την σκόνη χωρίς να το κατορθώνουμε βέβαια. Τι να κάνουμε αυτοί είμαστε οι άνθρωποι και τέτοιος είναι ο κόσμος που φτιάξαμε  για μας και τα παιδιά μας.

     Μερικοί λένε ότι είναι ψεκασμός με βαρέα μέταλλα για να πετύχουν την μείωση του πληθυσμού της γης από τα 6 στα 2 δισεκατομμύρια, που θεωρείτε ένα must για από τους θεωρητικούς της Νέας Εποχής  (New Age). Το πρόσχημα είναι ότι έτσι θα επιτευχθεί η οικονομική και κοινωνική σταθερότητα του πλανήτη, την εποχή της παγκοσμιοποίησης, της παγκόσμιας κυβέρνησης και της παγκόσμιας θρησκείας.

     Άλλοι λένε ότι είναι χημική καταστολή για να μην αντιδρούν οι πληθυσμοί στα  άγρια οικονομικά και κοινωνικά μέτρα που παίρνουν. Μαζική χημική καταστολή γίνεται σε διάφορες περιπτώσεις π.χ.  στη Βραζιλία υπάρχει η μεγαλύτερη ανοικτή φυλακή όπου πολλές χιλιάδες κρατούμενοι φυλάσσονται από λίγους φρουρούς. Τους ψεκάζουν συχνά με ηρεμιστικά για να κάθονται φρόνιμοι…Τι να πω; Οι τεχνολογίες της μαζικής καταστολής μπορεί να έχουν ‘προοδεύσει’ μετά από τόσα χρόνια.

      Η ‘καλή’ άποψη είναι ότι ψεκάζουν με μέταλλα, για να προστατέψουν τον πλανήτη από την υπερθέρμανση λόγω της τρύπας του όζοντος και τους ανθρώπους από τις βλαβερές επιδράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας.

 

  Ποιοι είναι αυτοί που μας ψεκάζουν;        

      Μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Φήμες, υπάρχουν πολλές φήμες, τουλάχιστον εγώ μόνο φήμες γνωρίζω. Αλλά τις τεράστιες ουρές στον ουρανό τις βλέπω και ακόμα εξακολουθώ να πιστεύω αυτό που βλέπουν τα μάτια μου. Τον ουρανό μπορούμε να τον παρατηρήσουμε όλοι, αν βέβαια δεν μας έχει κλείσει το μυαλό η τηλεόραση. 

     Ποιοι θα μπορούσαν να το κάνουν;…Τέτοιοι ψεκασμοί δεν γίνονται μόνο στην Θεσσαλονίκη ούτε μόνο στην Ελλάδα, γίνονται σε πολλές χώρες, ακόμα και στις Η.Π.Α. Άρα μιλάμε για κάποιο παγκόσμιο κέντρο εξουσίας, υπεράνω των κρατικών κυβερνήσεων.

 

Θέμα δημοκρατίας

     Αν λειτουργούσε η δημοκρατία θα έπρεπε να υπήρχε υπεύθυνη ενημέρωση, μια και ανησυχούν τόσοι άνθρωποι, ή ακόμα περισσότερο θα έπρεπε να ερωτηθούν οι λαοί της γης, μέσω ενός δημοψηφίσματος. Αλλά εδώ δεν μας ρωτάνε για άλλα και άλλα. Ψηφίζουμε μόνο για ασήμαντα δευτερεύοντα θέματα, ίσα- ίσα για να συντηρείται η ψευδαίσθηση της δημοκρατίας. Οι πραγματικές αποφάσεις παίρνονται ερήμην και αντίθετα στην θέληση του ‘κυρίαρχου λαού’. Το σύστημα μέσα στο οποίο ζούμε λέγεται δημοκρατία αλλά δεν είναι. Είναι κάτι σαν την ψηφιακή ‘πραγματικότητα’, υπάρχει μόνο μέσα στην φαντασία των αδαών και ανυποψίαστων ανθρώπων.

 

‘Ο μεγαλύτερος εχθρός της γνώσης δεν είναι η άγνοια αλλά η ψευδαίσθηση της γνώσης.’    Stephen Hawking

Ετικέτες - Σχετικά Θέματα