«ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΤΙ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ» ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ

Όλες οι πολιτικές και οπαδικές απόψεις έχουν βγει κατά καιρούς και έχουν βάψει το δρόμο από το Αγρίνιο προς το Αντίρριο, αλλά αυτή τη φορά εντύπωση κάνουν τα συνθήματα που έχουν στολίσει τα τοιχία στις στροφές και τα κράσπεδα της εθνικής οδού, αφού είναι χριστιανικού και θρησκευτικού-εθνικού περιεχομένου. Το σύνθημα «Ελλάς=Ορθοδοξία» κυριαρχεί, ενώ μεγάλη εντύπωση κάνει η…αντικατάσταση του Παναιτωλικού στο μεγάλο σύνθημα αριστερά όπως ερχόμαστε από τα Φραγκουλέικα και πριν δούμε τη Λυσιμαχεία όπου στη τελευταία πρόταση λέει «Εδώ το λένε Αγρίνιο και έχουμε ιδέα και καμάρι μας..», όχι τον Παναιτωλικό, πλέον, αλλά το Χριστό!

Ανάλογες εικόνες υπάρχουν και έξω από την Αγία Ελεούσα με σταυρούς και το «Εν Τούτω Νίκα» αλλά και ένα Σταυρό που στις τέσσερις κατευθύνσεις του ορίζοντα έχει το «B» για τη Βασιλεύουσα. Εκεί πληροφορούμαστε ότι «Ο Χριστός είναι η μόνη λύση» αλλά και ότι «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες»(σημ: με άλλο χρώμα που ίσως να έγινε άλλη στιγμή αλλά ταιριάζει πολύ με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. 

Τέλος να επισημάνουμε ότι τα συνθήματα δεν εξαντλούνται στα σύνορα Αγρινίου-Μεσολογγίου αλλά φτάνουν και μετά την Παλιοβούνα μέχρι και τα όρια της Ναυπάκτου, σημάδι ότι υπήρξε ολόκληρη εκστρατεία. Μάλλον ήρθε και ο καιρός για κάτι τέτοιο μετά από πολλά και διάφορα-υβριστικά και μη-που έχουμε διαβάσει στην εθνική οδό κατά καιρούς.

Γ.Σ.

http://www.agrinionews.gr/?p=85388