Την ίδρυση πολυεθνικού Ισλαμικού στρατού επιδιώκουν οι Τούρκοι

Ο πρώην σύμβουλος του Ερντογάν και επικεφαλής της παραστρατιωτικής οργάνωσης μισθοφόρων SADAT, Adnan Tanrıverdi, κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της Ισλαμικής Ένωσης, ζήτησε τη δημιουργία πολυεθνικού Ισλαμικού στρατού για την «συνομοσπονδία των Ισλαμικών κρατών».

Στο συνέδριο παρουσιάστηκε από τον στρατηγό εν αποστρατεία Adnan Tanrıverdi και η αμυντική δομή της Asrica (Asia + Africa), δηλαδή της Ένωσης Ισλαμικών Κρατών.

Σύμφωνα με το καταστατικό της Συνομοσπονδίας των Ισλαμικών Κρατών που υιοθετήθηκε το 2017, σκοπός της Asrica, που αποτελείται από 61 χώρες, είναι να προβληθεί και πάλι ο Ισλαμικός κόσμος, ως μια ανώτερη δύναμη, μέσω της Ιστορίας, με την Κωνσταντινούπολη να αποτελεί την πρωτεύουσα της Ένωσης.

Η Ένωση θα διοικείται από τον Πρόεδρο και το Προεδρικό Συμβούλιο, με τους Υπουργούς Άμυνας, Εξωτερικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, με έδρα την Κωνσταντινούπολη. Ταυτόχρονα θα δημιουργηθεί ένας κοινός στρατός, υπό το Υπουργείο Άμυνας, αποτελούμενος από Αεροπορία, Ναυτικό, Στρατό Ξηράς, Πυραυλική Διεύθυνση και Διοίκηση ηλεκτρονικής Ασφάλειας και κυβερνοχώρου.

Το ετήσιο Συνέδριο της Ισλαμικής Ένωσης ξεκίνησε τι 2017 και αναμένεται να συνεχιστεί ως το 2023, στην Κωνσταντινούπολη.

Η επιστημονική επιτροπή του Συνεδρίου Ισλαμικής Ένωσης αποτελείται από σημαντικούς συμβούλους του Ταγίπ Ερντογάν όπως ο Mesut Hakkı Caşın και ο Hakkı İlnur Çevik και μέλη του Συμβουλίου Εξωτερικής πολιτικής όπως ο Çağrı Erhan, στρατηγούς ένα αποστρατεία και Ισλαμιστές Ακαδημαϊκούς.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Συνεδρίου, «οι Ισλαμικές χώρες έχουν πέσει σε χάος και αντιμετωπίζουν ταραχές εξαιτίας της ιμπεριαλιστικής παρέμβασης των Δυτικών χωρών» ενώ ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος συνεχίζεται ως ακήρυχτος πόλεμος κατά αυτών των χωρών.

Ο Adnan Tanrıverdi κατέχει τον μισθοφορικό στρατό SADAT, που πολλοί πιστεύουν πως αποτελεί τον de facto ιδιωτικό στρατό του Ισλαμιστή Προέδρου της Τουρκίας. Η οργάνωση SADAT χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την Τουρκική κυβέρνηση. Επικεφαλής της SADAT είναι πλέον ο γιος του Adnan, o Ali Kamil Melih Tanrıverdi, που έχει γράψει το βιβλίο «η επιστροφή του Χαλιφάτου».

Ο Adnan Tanrıverdi έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη τη δημιουργία Ισλαμικού στρατού για την Παλαιστίνη και θεωρεί το Ισραήλ εχθρό των Ισλαμικών χωρών. Για το θέμα, τον Νοέμβριου του 2019, είχε δηλώσει: «Ο Ισλαμικός κόσμος θα πρέπει να ετοιμάσει στρατό για την Παλαιστίνη, έξω από την Παλαιστίνη. Το Ισραήλ θα πρέπει να γνωρίζει ότι εάν βομβαρδίσει (την Παλαιστίνη), βόμβες θα πέσουν και στο Τελ Αβίβ. Δεν είναι δυνατό ο Ισλαμικός κόσμος να εγκαταλείψει την Ιερουσαλήμ».

Είναι γνωστό πως η ιδέα της Ισλαμικής Ένωσης προωθείται από τον Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στον αντι-σημιτικό και αντι-χριστιανικό τηλεοπτικό σταθμό Akit TV, ο Adnan Tanrıverdi υποστήριξε πως οι Ισλαμικές χώρες θα πρέπει να κατασκευάσουν τα δικά τους όπλα ώστε να μην εξαρτώνται από άλλες χώρες και να μην στρέφουν αυτά τα όπλα η μια εναντίον της άλλης.

Βουλευτές της Τουρκικής αντιπολίτευσης ρώτησαν στη Βουλή για τον ρόλο της SADAT στην εκπαίδευση των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ, καθώς και για το παρακλάδι της al-Qaeda στη Συρία, την Jabhat al-Nusrah και τις στενές σχέσεις της με την Τουρκική ΜΙΤ και την SADAT. Επίσης, η SADAT κατηγορείται πως εκπαίδευσε τζιχαντιστές στην Τουρκία και τους έστειλε να πολεμήσουν στη Λιβύη για τον GNA του Σάραζ.

Η SADAT από το 2013 διεξάγει στρατιωτικά προγράμματα εκπαίδευσης και στην Αφρική, μέσω διμερών συμφωνιών συνεργασίας. Από το 2014 ο Adnan Tanrıverdi έχει παραδεχτεί ότι σκοπός της Τουρκίας είναι να παρέχει στρατιωτικά προγράμματα εκπαίδευσης σε Αφρικανικές χώρες που έχουν με την Τουρκία κοινούς κοινωνικούς και πολιτικούς δεσμούς.

Με πληροφορίες από το Nordic Monitor

 

ΠΗΓΗ: CosmoStatus 

 

Ετικέτες - Σχετικά Θέματα