Καθηγητές απειλούν με απουσία και αποβολή όσους μαθητές ζητούν διάλειμμα μάσκας

Η πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων για την νέα σχολική χρονιά ολοκληρώθηκε. Οι μαθητές μετά τη θερινή ανάπαυλα επέστρεψαν στα θρανία σε ένα πρωτόγνωρο σχολικό περιβάλλον καθώς φοράνε υποχρεωτικά μάσκα στις τάξεις και τα διαλείμματα είναι χωριστά.

Το ζήτημα της χρήσης μάσκας από τους μαθητές μέσα στην τάξη έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα καθώς τα παιδιά καλούνται να παρακολουθήσουν το μάθημα με μάσκα γεγονός που τους δυσκολεύει ιδιαιτέρως καθώς αφενός δεν την έχουν συνηθίσει αφετέρου η ζέστη και η διαρκής χρήση της τους προκαλεί δυσφορία, τους αποσυντονίζει και δεν τους επιτρέπει να παρακολουθούν το μάθημα απόλυτα προσηλωμένοι.

Για αυτό εξάλλου έχει προταθεί και η λύση των διαλειμμάτων μάσκας. Όπως είχε προτείνει στους εκπαιδευτικούς ο καθηγητής Τσιόδρας καλό θα ήταν κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας μέσα στην τάξη, να δίνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα τη δυνατότητα στα παιδιά για ένα «διάλειμμα μάσκας», προκειμένου να αποφορτίζονται τα παιδιά και να ενισχύεται η σωστή χρήση της.

Καταγγελία γονιών: “Καθηγητές απειλούν με απουσία και αποβολή όσους μαθητές ζητούν διάλειμμα μάσκας”

Γονείς μαθητών του 8ου Γυμνασίου Αχαρνών κατήγγειλαν στο Infokids.gr ότι καθηγητής του σχολείου όταν μαθήτρια κατά τη διάρκεια δίωρου μαθήματος ζήτησε άδεια για να βγει για λίγο έξω από την τάξη ώστε να βγάλει τη μάσκα και να πάρει καθαρό αέρα αντιμετώπισε την άρνηση και την απροθυμία του καθηγητή, ο οποίος μάλιστα την απείλησε με το ενδεχόμενο απουσίας και αποβολής.

Ο καθηγητής αρνούμενος να της δώσει την άδεια να βγει εκτός τάξης ανάγκασε την μαθήτρια να του πει ότι “Θα βγω έξω” και τότε εκείνος της είπε “Εάν βγεις έξω χωρίς την άδεια μου θα πάρεις αποβολή και απουσία.”

 

Το εν λόγω συμβάν είναι απαράδεκτο. Η μαθήτρια δεν αρνήθηκε να φορέσει την μάσκα, ζήτησε το αυτονόητο, να βγει λίγο έξω να πάρει καθαρό αέρα, το οποίο δυστυχώς και της το αρνήθηκε χωρίς κανέναν απολύτως λόγο ο καθηγητής. Όπως έχει επισημανθεί σε όλους τους τόνους τόσο από τους επιστήμονες όσο και από την ηγεσία του Υπουργείου όταν ο μαθητής δεν αισθάνεται άνετα φορώντας τη μάσκα του, μπορεί να ζητήσει άδεια, να βγει εκτός τάξης, να την βγάλει, να εισπνεύσει καθαρό αέρα και να επιστρέψει εκ νέου στην αίθουσα.

Μήπως θα πρέπει οι καθηγητές να συμμερίζονται τις ανάγκες των μαθητών και να μην τους απειλούν με την πρώτη ευκαιρία με απουσία και αποβολή; Οι δύσκολες συνθήκες με τις οποίες οι μαθητές καλούνται να παρακολουθήσουν το μάθημα είναι πρωτόγνωρες και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έχουν απέναντί τους, τους καθηγητές όταν το αναμενόμενο θα ήταν να τους δείξουν κατανόηση και να τους βοηθήσουν να προσαρμοστούν όσο το δυνατόν καλύτερο στα νέα δεδομένα παρακολούθησης του μαθήματος.

Πηγή

 

Ετικέτες - Σχετικά Θέματα