Ι.Μ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΥΡΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ (ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΙΝΗΤΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΙΟΥ)

ayra1

Σήμερα Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, βρεθήκαμε στην Ι.Μ Αγίου Γεωργίου Αύρας, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί αυτή τη μεγάλη εορτή της Εκκλησίας μας…………..
Πραγματοποιήθηκε, από τον Αρχιμανδρίτη Δωρόθεο Τζεβελέκα, ο όρθρος, & η θεία λειτουργία παρουσία πλήθους πιστών & φίλων της Ι.Μ O Γέροντας απηύθυνε στους πιστούς λόγια αγάπης & μίλησε για την μεγάλη σημερινή εορτή. 
Ο Σταυρός του Χριστού, εκτός από θείο σύμβολο της Εκκλησίας μας, έχει και ηθική σημασία για τον κάθε πιστό. Όπως ο Κύριος έφερε το δικό Του Σταυρό στο Γολγοθά, φορτωμένος τις ανομίες ολοκλήρου του ανθρωπίνου γένους, έτσι και ο πιστός του Χριστού, φέρει αυτός τον προσωπικό του σταυρό, τον αγώνα για σωτηρία και τελείωση. Ο δρόμος για τη σωτηρία είναι πραγματικός Γολγοθάς και απαιτεί αυταπάρνηση σε όσους τον ανεβαίνουν.
Γι’ αυτό η αγία μας Εκκλησία αφιέρωσε την Κυριακή αυτή στην προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού. Οι πιστοί αντλώντας χάρη από αυτόν, δυναμωμένοι πια και ανανεωμένοι, αντιπαρερχόμαστε τα εμπόδια που στήνει ο πονηρός και βαδίζουμε την ουρανοδρόμο ατραπό με οδηγό τη χαρά και τη λαχτάρα να συναντήσουμε τον αναστάντα Κύριό μας Ιησού Χριστό την αγία και λαμπροφόρο  ημέρα της εγέρσεώς Του.

Από νωρίς το πρωί, όπως ήταν προγραμματισμένο, πήρε εμπρός και το κινητό Μαγειρείο.

Παρασκευάστηκε παραδοσιακή φασολάδα (150 μερίδες) με μέριμνα  του Παραρτήματός μας όπου αμέσως μετά το πέρας της λειτουργίας μαζί με πολλά άλλα εδέσματα, μοιράστηκε στους παρευρισκομένους.
Η παραπάνω εκδήλωση είχε  μεγάλη επιτυχία και εμάς τους αποστράτους μας γύρισε χρόνια πίσω, όπου από αυτό το κινητό μαγειρείο τρώγαμε όλοι μας στα πεδία των ασκήσεων.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας βοήθησαν να πραγματοποιήσουμε την παραπάνω εκδήλωση & συγκεκριμένα τον συνάδελφο & μέλος μας  ΣΕΦ Μπάρτζη Παντελή ο οποίος μαγείρεψε την πολύ νόστιμη φασολάδα. βάζοντας όλη την ‘’τέχνη’’ του  .

Εκ του Δ.Σ

Στέφος Ευάγγελος Πρόεδρος Παραρτήματος Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού

AYRA2 AYRA3 AYRA4 AYRA5 AYRA6 AYRA7 AYRA8 AYRA9 AYRA10

20160403_122055 DSC01557 20160403_095345

ΠΗΓΗ