ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής Εκταμίευσε $200.000 δολάρια προς τον Οργανισμό IOCC για την Θέρμανση Κοινωφελών Ιδρυμάτων στην Ελλάδα‏

Η Ελληνική Ορθόδοξος Αρχιεπισκοπή Αμερικής εκταμίευσε από το ειδικό Ταμείο Αρωγής για τον Ελληνικό Λαό το ποσό των 200 χιλιάδων δολαρίων προς τον Διεθνή Οργανισμό Χριστιανικής Φιλανθρωπίας (IOCC) για την επείγουσα διανομή πετρελαίου θέρμανσης σε 30 κοινωφελή ιδρύματα στην Αθήνα, στην Βοιωτία και σε 14 νομούς της Βορείου Ελλάδος. Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο βρίσκεται σε εφαρμογή από τον περασμένο Δεκέμβριο, θα εξασφαλίσει την προμήθεια αρκετών καυσίμων μέχρι το τέλος του χειμώνα για την θέρμανση των ως άνω ιδρυμάτων τα οποία περιθάλπουν 1.500 περίπου ανθρώπους, παιδιά, ενήλικες και ηλικιωμένους και πραγματοποιείται διά μέσου του οργανισμού IOCC σε συνεργασία με το μη κυβερνητικό, μη κερδοσκοπικό οργανισμό Κοινωνικών Υπηρεσιών «Αποστολή» της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

«Είναι μια προσφορά και έκφραση αληθινής αγάπης και ενδιαφέροντος των πιστών της Ελληνορθόδοξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής προς τους αδελφούς μας εν Κυρίω που υποφέρουν από την οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα και την Ευρώπη», είπε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος. «Προσφέροντας τα απαραίτητα καύσιμα για τη θέρμανση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων διά μέσου έμπιστων ανθρωπιστικών και φιλανθρωπικών οργανισμών μεγιστοποιούμε τη βοήθεια για αυτούς που έχουν άμεση ανάγκη».

Η Ελληνική Ορθόδοξος Αρχιεπισκοπή Αμερικής μαζί με την Φιλόπτωχο Αδελφότητα της Αρχιεπισκοπής έχει προσφέρει συνολικά βοήθεια που φτάνει το 1.2 εκατομμύρια δολάρια για την ανακούφιση των ανθρώπων που υποφέρουν από την δυσχερή οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.

 

Πηγή: http://www.goarch.org