Ετσι «απαντά» η Ελλάδα στην τουρκική προκλητικότητα – Τα επόμενα βήματα

Κυρίαρχο θέμα αποτελεί η αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα με την ελληνική κυβέρνηση να βρίσκεται σε εγρήγορση, αντικρούοντας προς το παρόν με αδιάσειστα επιχειρήματαδιεθνές δίκαιο και με τη βοήθεια των δυτικών συμμαχιών τους… παραλογισμούς του καθεστώτος του Ερντογάν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση χθες με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στην οποία κυριάρχησε η παραβατική συμπεριφορά των γειτόνων, που αμφισβητούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Αλλωστε, μετά και τα γεγονότα του Φλεβάρη και του Μάρτη στον Εβρο, η Ευρώπη άλλαξε στάση κατά της Τουρκίας «αναγκάζοντας» ακόμα και την Ανγκελα Μέρκελ που έχει από… κοντά τον Ερντογάν να πάρει θέση καταδικάζοντας τις πρακτικές της Τουρκίας στα σύνορα. Πιο ξεκάθαρη θέση ήταν αυτή του Εμανουέλ Μακρόν, οπότε ο Μητσοτάκης στηρίζεται προς το παρόν και στις διεθνείς συμμαχίες και αντιδρά με ήπιο τρόπο. Η χώρα μας στέλνει τα μηνύματά της στον Τούρκο ηγέτη μέσω των δυτικών συμμαχιών κι έτσι θα κινηθεί, αποφασίζοντας για μία ακόμα φορά να μην τραβήξει το σκοινί, την ώρα που ο Ερντογάν… αλιεύει και τσεκάρει αντιδράσεις για να προχωρήσει στο επόμενο βήμα.

Σε επιφυλακή βρίσκεται κι ο Εβρος. Αυξημένη επιφυλακή παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στον ακριτικό νομό, καθώς μικρές ροές μεταναστών καταφθάνουν στην Αδριανούπολη αλλά και αρκετά νοτιότερα κοντά στην περιοχή των Φερών.

Σε διαρκή επαγρύπνηση οι Ενοπλες Δυνάμεις

Σακελλαροπούλου: Βούλησή μας η προάσπιση των εδαφών μας

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου τόνισε στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό ότι «είναι αυτονόητη και δεδομένη η βούληση όλων μας, να προστατεύσουμε την εδαφική μας ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, πάντα με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, και πάντα με το βλέμμα στραμμένο στην ειρηνική συνύπαρξη όλων των λαών της περιοχής». 

 

ΕΘΝΟΣ

Ετικέτες - Σχετικά Θέματα