Δρ. Φαρσαλινός: Έχουμε περάσει και υγειονομικά πλέον στο τεκμήριο νόσου μέχρι αποδείξεως της υγείας (ιατρική διαστροφή)

Του Φαρσαλινού Κωνσταντίνου, Δρ Ιατρικής
 
Μου κάνει εντύπωση που δεν προτείνουν ειδική σήμανση με δερματοστιξία στους μαθητές που δεν θα έχουν αρνητικό rapid test (ή που δεν θα δεχθούν να κάνουν τεστ) και, γιατί όχι, δημιουργία απομονωμένων στρατοπέδων εκπαίδευσης για τους ατίθασους ή επικίνδυνους-μολυσμένους μαθητές. Στα πλαίσια της προστασίας και σωτηρίας όλων μας βέβαια, θα πρέπει να αποδεικνύουν εβδομαδιαίως οι μαθητές ότι είναι υγιείς. Είναι να θαυμάζεις τόση σοφία και επιστημοσύνη.
 
Τελικά κάποιοι είχαν δίκιο πριν από μήνες όταν έλεγαν ότι η υπερβολή και η υστερία μπορεί να μετατραπεί σε διαστροφή. Θα πρέπει να απολογηθώ που τους χαρακτήριζα υπερβολικούς. Στα πλαίσια του τεκμηρίου ενοχής μέχρι αποδείξεως της αθωότητας (νομική διαστροφή), έχουμε περάσει και υγειονομικά πλέον στο τεκμήριο νόσου μέχρι αποδείξεως της υγείας (ιατρική διαστροφή). Η απόλυτος διαστροφικός παραλογισμός απέναντι σε παιδιά, χωρίς ίχνος συναίσθησης της πραγματικότητας και της βιωσιμότητας τέτοιων αποφάσεων. Εδώ δεν μιλάμε για ήττα της επιστήμης, μιλάμε για ήττα της λογικής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
 
Αναμένω και τις αντιδράσεις των γονέων. Δεν θα εκπλαγώ πάντως αν δω χειροκροτήματα σε τέτοιες αποφάσεις, αφού πλέον έχει χαρακτηριστικά επιδημίας ο νοητικός λήθαργος και δεν ξέρω πλέον αν μεταδίδεται και αυτός με αερόλυμα… Το γεγονός ότι πέρασε η είδηση χωρίς κανένα σχόλιο, επιβεβαιώνει απόλυτα τον χαρακτηρισμό της επιδημίας νοητικής παράλυσης. (Δεν πιστεύω να επικαλεστεί κάποιος ως σοβαρό το επιχείρημα της συγκατάθεσης για το τεστ και της εναλλακτικής λύσης της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης. Το επιχείρημα αυτό είναι ακριβώς ότι προανέφερα περί απομονωμένων στρατοπέδων εκπαίδευσης).
 

πηγή