Γιατρός που είχε κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου από τον Ιανουάριο βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό!

Από τον Ιανουάριο εμβολιάστηκε και με τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού ο γιατρός που διαγνώστηκε θετικός στην πανδημία και υπηρετεί στον Καρδιολογικό Θάλαμο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Ταυτόχρονα, ως κρούσματα του κορωνοϊου διαγνώστηκαν τέσσερις ασθενείς που νοσηλεύονταν στον συγκεκριμένο θάλαμο. Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥΠΥ Πάμπος Χαριλάου ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι οι ασθενείς νοσηλεύονταν σε ξεχωριστά δωμάτια του ΓΝ Λευκωσίας και πρόκειται για επεμβατικά περιστατικά που δεν είναι κλινήρη.

“Γίνεται η ιχνηλάτηση αυτή τη στιγμή ώστε να δούμε από που προήλθε αυτή η διασπορά.”

Ο κύριος Χαριλάου εξήγησε ότι οι τέσσερις ασθενείς μεταφέρθηκαν στον Θάλαμο COVID19 του ΓΝ Λευκωσίας και η κατάσταση τους παρακολουθείται στενά από τους θεράποντες ιατρούς. 

“Έχουν κάνει το PCR και είναι αρνητικοί και θα το επαναλάβουν και θα παρακολουθούνται για να δούμε την εξέλιξη.”

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥΠΥ είπε ότι οι τέσσερις ασθενείς εισήχθησαν τις τελευταίες ημέρες στο νοσηλευτήριο και σε διαφορετικές ημερομηνίες.

“Ελέγχεται από την Μονάδα Λοιμοκάθαρσης με ειδικό ερωτηματολόγιο το πότε μπήκε στο νοσοκομείο, ποιες επαφές είχαν μέσα και έξω από το νοσοκομείο.”

Ο κύριος Χαριλάου επισήμανε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει πρωτόκολλο διαχείρισης των εμβολιασμένων ατόμων, ενώ ερωτηθείς εάν θα τεθούν σε καραντίνα οι συνάδελφοι του γιατρού απαντησε αρνητικά. 

“Πρέπει να είσαι στον ίδιο χώρο με τον ασθενή πάνω από 15 λεπτά χωρίς μάσκα. Όλο το προσωπικό των νοσοκομείων φέρουν τον ατομικό εξοπλισμό και δεν χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα”

Περισσότερα στο: https://www.alphanews.live/cyprus/apo-ton-ianoyario-emboliastike-o-giatros-poy-diagnostike-thetikos-ston-koronoio