Κοζάνης Παύλος: Αυτοί ζουν στον κόσμο της απιστίας τους, της αθεΐας τους, στον κόσμο της παγκοσμιοποιήσεως, στον κόσμο του άθεου γαλλικού διαφωτισμού. Διέπραξαν έγκλημα με το κλείσιμο των ναών!

 

Κατά το χθεσινό κήρυγμά του, στη διάρκεια της Ιεράς αγρυπνίας απόδοσης του Πάσχα, στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Νικολάου Κοζάνης, ο Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλος χαρακτήρισε ως έγκλημα το κλείσιμο των ναών, λέγοντας χαρακτηριστικά: ” Οι προσευχές του λαού του θεού (έστω κεκλεισμένων των ναών), οι λειτουργίες, οι παρεκκλίσεις του Αγ. όρους,  “αιχμαλώτισαν”, πολιόρκησαν (δεν βάζω τυχαία ρήματα) τη φιλανθρωπία του Θεού κι όπως πάντα έτσι και τώρα εσκέπασε.

Κι η Παναγία μας που είναι η σκέπη του κόσμου άπλωσε το μαφόριό της και σκέπασε το έθνος μας, αλλά μωροί και τυφλοί, που να το δουν αυτό. Αυτοί ζουν στο δικό τους κόσμο. Στον κόσμο της απιστίας τους, της αθεΐας τους, στον κόσμο της παγκοσμιοποιήσεως, στον κόσμο του άθεου γαλλικού διαφωτισμού. Δεν το εύχομαι, επειδή είμαι κληρικός, αλλά αν δεν επιστραφούν (όπως ακούσατε στο ευαγγέλιο) κι ιαθούν, θα τα βρουν όλα μπροστά τους. Σ’ αυτό έγκλημα που διέπραξαν να κλείσουν τους ναούς”. Στο ερώτημα, που θέτουν κάποιοι, τι έκανε η εκκλησία, από την πλευρά της, ώστε να μη συμβεί αυτό, δηλ. να μην κλείσουν οι ναοί, ο Μητροπολίτης, ανέφερε: “Δεν ειναι εύκολα τα πράγματα.

Χρειάζεται υπευθυνότης, σοβαρότης, γιατί αν ένα κρούσμα, είχαμε μέσα σε ένα ναό, θα εσείετο το σύμπαν, πανηγύρια θα έκαναν μέσα στην Ομόνοια, στο Σύνταγμα, σ’ άλλες πλατείες, οι άθεοι κι οι βλάσφημοι και δη οι απορρίπτοντες το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας – Θείας Κοινωνίας”.