ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Μακεδονία,1 Ιουλίου 2013 μ.Χ.

 

ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΑΛΑΤΑΚΙ» ΑΠΟ ΜΑΚΕΔΝΟ ΚΑΙ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

   Μια ολοκληρωμένη πρόταση αξιοποίησης του «Κυβερνείου» – περισσότερου γνωστού σαν «Παλατάκι» – το οποίο βρίσκεται ανάμεσα σε Καλαμαριά και Αρετσού, δίπλα στη θάλασσα και σε επιβλητική θέση ως προς την πόλη της Θεσσαλονίκης, καταθέτουν από κοινού η Πολιτιστική Εταιρεία Πανελλήνων «ΜΑΚΕΔΝΟΣ» και το ηλεκτρονικό δίκτυο «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ», όπως προανήγγειλαν το Φθινόπωρο σε εκδήλωσή τους στο «Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος», όπου και απονεμήθηκαν τα Βραβεία του Διαγωνισμού Τραγουδιού για τη Μακεδονία, με αφορμή τα 100 χρόνια Ελευθερίας!

   Υπενθυμίζεται ότι  ΜΑΚΕΔΝΟΣ  και  ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ  συμμετέχουν στην  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ, που μάχεται σε όλα τα επίπεδα, τη λήθη, την αδιαφορία, την άγνοια, την υπονόμευση, την διαστρέβλωση, την προπαγάνδα, εντός και εκτός Ελλάδος.

 

  

ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

 

   Ειδικότερα, όπως επισημαίνει το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, είναι επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ στην πρωτεύουσα της μίας και μόνης Μακεδονίας, καθώς θα πρόκειται για μοναδικό Μουσείο στον Κόσμο, το οποίο θα συγκεντρώσει εκθέματα από ολόκληρη την επική και εκπολιτιστική πορεία του μεγάλου Έλληνα Στρατηλάτη που έφτασε ως τον Ινδό ποταμό, κάνοντας εκπληκτικά κατορθώματα, αξεπέραστα μέχρι σήμερα!

   Η μεγαλύτερη και συναρπαστικότερη προσωπικότητα του αρχαίου κόσμου, προφητευμένη ρητά στην Παλαιά Διαθήκη, έγραψε σελίδες ανεξίτηλου ηρωισμού, ανδρείας, γενναιότητας, μεγαλοψυχίας και πολιτισμού, αλλάζοντας την Ιστορία της ανθρωπότητας, δημιουργώντας με την εκρηκτική εξάπλωση της ελληνικής γλώσσας, τις στέρεες βάσεις διάδοσης του Χριστιανισμού και ταυτόχρονα εκείνες της εδραίωσης της μετέπειτα Βυζαντινής μας Αυτοκρατορίας!

 

 

 

   Ως ιδανικός χώρος για το Μουσείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου προτείνεται το λεγόμενο «Παλατάκι», με τα σαφή ανακτορικά αρχιτεκτονικά του χαρακτηριστικά και την αρχαιοπρεπή μεγαλοπρέπειά του, που λες και δημιουργήθηκε στο παρελθόν, για να στεγάσει στο μέλλον την θρυλική πορεία του «Ισκαντέρ» ή «Σικάντερ», όπως τον αποκαλούν ακόμη με αμέτρητη αγάπη και νοσταλγία οι λαοί της Ανατολής. Την επική πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου των Ελλήνων!

 

   Η μεγάλη ιδιαιτερότητα του Μουσείου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το οποίο θα λειτουργεί ολόκληρο το 24ωρο, θα έγκειται στο ότι –εκτός όλων των άλλων –  θα απεικονίζει  σε φυσικό μέγεθος αναπαραστάσεις από τη ζωή του, με κέρινα ή άλλα ομοιώματα,  κάποιες από τις οποίες θα δραματοποιούνται θεατρικά κατά διαστήματα  εντός του Μουσείου και ενώπιον των έκπληκτων επισκεπτών, με υλικά, ρούχα και σκηνικά της εποχής, όπως:

·         Φίλιππος και Μακεδονική Φάλαγγα

·         Η οικογένεια του Μεγάλου Αλεξάνδρου (Φίλιππος – Ολυμπιάδα – Αλέξανδρος – Θεσσαλονίκη  και στο βάθος η μακρινή καταγωγή από Αχιλλέα και Ηρακλή)

·         Ο μικρός Αλέξανδρος με τον Νηπιαγωγό του Λεωνίδα

·         Ο Αλέξανδρος δαμάζει τον Βουκεφάλα

·         Αλέξανδρος και Αριστοτέλης

·         Αλέξανδρος στον Τάφο του Φιλίππου

·         Αλέξανδρος και Διογένης

·         Αλέξανδρος – Λάγγαρος και οι Αγριάνες (Πομάκοι)

·         Ο Αλέξανδρος στην Τροία στον Τάφο του Αχιλλέα

·         Μάχη στον Γρανικό

·         300 περσικές ασπίδες στον Παρθενώνα με την αφιερωματική επιγραφή «Αλέξανδρος Φιλίππου και οι Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων από των βαρβάρων των την Ασίαν κατοικούντων»

·         Ο Αλέξανδρος λύνει τον Γόρδιο Δεσμό

·         Μάχη στην Ισσό

·         Πολιορκία της Τύρου

·         Αλέξανδρος στην Αίγυπτο

·         Αλέξανδρος πηγαίνοντας προς την Όαση Σίουα εν μέσω αμμοθύελλας

·         Αλεξάνδρεια Αιγύπτου

·         Συμβούλιο Στρατηγών

·         Μάχη στα Γαυγάμηλα

·         Αλέξανδρος και οικογένεια του Δαρείου (μητέρα, σύζυγος, παιδιά)

·         Αλέξανδρος και νεκρός Δαρείος (τον είχαν σκοτώσει οι ίδιοι οι Πέρσες και ο Αλέξανδρος τον σκεπάζει αρχοντικά με τον μανδύα του)

·         Αλέξανδρος στην Περσέπολη και συγκινητική απελευθέρωση 800 ακρωτηριασμένων Ελλήνων Αιχμαλώτων (αγνοουμένων)

·         Αλέξανδρος στη Βαβυλώνα και το αμύθητο περσικό χρυσάφι

·         Αλέξανδρος και Ρωξάνη

·         Αλέξανδρος στον Ινδοκαύκασο

·         Καλάς

·         Μάχη με τον Πώρο

·         Βουκεφάλα, η πόλη που έχτισε προς τιμήν του θρυλικού αλόγου του

·         Νέαρχος και η θαλάσσια αποστολή από Ινδικό σε Περσικό

·         Αλέξανδρος στη φοβερή έρημο Γεδρωσία (χύνει το λιγοστό νερό που του βρήκαν  οι διψασμένοι στρατιώτες του, λέγοντας πως ή θα πιουν όλοι ή κανείς)

·         Η δηλητηρίαση του Μεγάλου Αλεξάνδρου

·         Ο αποχαιρετισμός των στρατιωτών

·         Ο χαμένος τάφος του Έλληνα Βασιλιά

·         Τα παιδιά του Μ. Αλεξάνδρου (Πρίγκιπες)

   Το Μουσείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα είναι λοιπόν εκτός όλων των άλλων και ένα «ζωντανό» Μουσείο, το οποίο σταδιακά θα αποτελέσει έναν από τους μεγαλύτερους πόλους έλξης τουριστών παγκοσμίως, που θα θεωρούν επιβεβλημένη εκεί την επίσκεψή τους, καθώς θα τους φέρνει «πρόσωπο προς πρόσωπο» με τον Αλέξανδρο και τους άθλους του! Θα τους εμπνέει και θα τους δυναμώνει!

  MNHMEIO

   Στο Μουσείο Μ.Α. επίσης,  θα υπάρχουν ανά διαστήματα ως τιμώμενες χώρες, λαοί ή πόλεις, εκείνοι ή εκείνες από τους οποίους πέρασε ο φωτισμένος Έλληνας Στρατηλάτης, ώστε οι πινακίδες επεξήγησης/πληροφόρησης των εκθεμάτων να φέρουν και την γλώσσα της εκάστοτε τιμώμενης χώρας, λαού ή πόλεως, ενώ θα κυματίζει παράλληλα με τη Γαλανόλευκη και τον Ήλιο της Βεργίνας, η σημαία της τιμώμενης χώρας, λαού, ή πόλης! Φυσικά δεν υπήρχαν τότε ούτε Τούρκοι, ούτε Σκοπιανοί…

 

   Στον δε αύλειο χώρο του Μουσείου, θα γίνονται διάφορες σχετικές Εκδηλώσεις, Προβολές, Εκθέσεις και Συναυλίες, ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια να υπάρχουν Θεσσαλικά Άλογα, μια σπάνια πια ελληνική φυλή, από την οποία καταγόταν ο θρυλικός Βουκεφάλας, ώστε να έχουν την δυνατότητα οι επισκέπτες να θαυμάσουν ζωντανά το παρουσιαστικό, αλλά και τις δυνατότητές τους!

 

   Σημαντική επίσης είναι η κατασκευή ενός μικρού Τουριστικού Λιμένα ακριβώς κάτω από το «Παλατάκι» του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ώστενα μπορούν να προσεγγίσουν και δια θαλάσσης τον χώρο οι επισκέπτες, τόσο με ιδιόκτητα ή ενοικιαζόμενα σκάφη, όσο και με τουριστικά πλοιάρια που θα ξεκινούν από τον Λευκό Πύργο ή τις απέναντι ακτές της Πιερίας.

 

   Ακόμη, θα δημιουργηθεί σύγχρονος Διαδικτυακός Κόμβος, που θα παρέχει σε πολλές γλώσσες του κόσμου, πληροφορίες για το Μουσείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και την

προσωπικότητά του αξεπέραστου Έλληνα Ηγέτη, ενώ θα δημιουργηθεί και ειδική ταινία κινουμένων σχεδίων για παιδιά, μεταγλωττισμένη σε διάφορες γλώσσες, καθώς και εκπαιδευτικό, εποπτικό υλικό υψηλής ποιότητας.

   Συνολικά λοιπόν θα στεγαστεί εδώ μια ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ!

 

 

 

ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΦΟΡΟΥ

     Παράλληλα με την κοινή αυτή πρόταση, ο Πρόεδρος του ΜΑΚΕΔΝΟΥ Δημήτρης Αλεξάνδρου, ο συγγραφέας των Καλάς, των Γκρεκάνων και τόσων ξεχασμένων Ελλήνων του Κόσμου, οραματίζεται – όπως αναφέρθηκε και στην σχετική εκδήλωση – πάλι εκεί στο «Παλατάκι», δίπλα στη θάλασσα, τη δημιουργία του Μνημείου της Θεσσαλονίκης, ως ιστορικού προσώπουως «βασίλισσας» της πόλεώς της – όπως την αναφέρει αρχαία επιγραφή – και ταυτόχρονα ως αδελφής του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

 

   2.300 χρόνια μετά την ίδρυσή της και 100 από την Απελευθέρωσή της, η Θεσσαλονίκη δεν έχει Μνημείο της Θεσσαλονίκης!

 

 

 

   Όπως δείχνει και η σχετική μακέτα του ΜΑΚΕΔΝΟΥ, η Θεσσαλονίκη θα στέκεται ψηλά επάνω από τη θάλασσα, σε μαρμάρινο βάθρο καιθα χαιρετά με ένα χαμόγελο τους επισκέπτες της Μακεδονικής Πρωτεύουσας, κρατώντας στο ένα χέρι της πάπυρο με την ιστορία των 2.300 χρόνων της ιστορικής Ελληνικής Πολιτείας, ενώ με το άλλο θα σηκώνει ψηλά δύο μαζί στεφάνια! Τα στεφάνια των δύο μεγάλων Αυτοκρατοριών μας: της Αυτοκρατορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της Αυτοκρατορίας της Κωνσταντινουπόλεως (Βυζαντίου)!

   Για να μας θυμίζει εκείνα που ξεχάσαμε, εκείνα που μας πρέπουν, εκείνα που κατορθώσαμε κάποτε, ξεπερνώντας μιζέριες, διχόνοιες, δουλικότητες! Βάζοντας μπροστά όραμα και σχέδιο!

 

 

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

«ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Το «CNN» Ελλήνων και Φιλελλήνων

    Προτείνεται ακόμη, να εδρεύει εκεί στο «Παλατάκι» και η Παγκόσμια Ελληνική Ραδιο –Τηλεόραση «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»με ζωντανό Ραδιοφωνικό και Τηλεοπτικό Πρόγραμμα μέσω Διαδικτύου (Web Radio – TV), από και προς τους Έλληνες όλου του Κόσμου, από την ιερή γη της Μακεδονίας, του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της αδερφής του Θεσσαλονίκης!

   Από τον τόπο που ένωσε και ισχυροποίησε τους Έλληνες, απλώνοντας ελληνική γλώσσα και πολιτισμό ως την άκρη της γης!

 THLEORASH

   Η «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ραδιο-Τηλεόραση» θα ενώνει, τονώνει, γαλουχεί και ενισχύει τον Ελληνισμό στα πέρατα της Οικουμένης, προσφέροντας ταυτόχρονα με τα νάματα της Ορθοδοξίας, της Ιστορίας, τηςΓλώσσας, της Παιδείας και εκείνα των Εθνικών Θεμάτων, τηςΕιδησεογραφίας, αλλά και του σύγχρονου Εμπορίου, Ναυτιλίας, Τουρισμούκαι των οικονομικών αγαθών, σχέσεων και ευκαιριών, ώστε να ισχυροποιηθεί ακόμη περαιτέρω η θέση του Ελληνισμού διεθνώς και οι οικονομικές σχέσεις Μητροπόλεως και Ομογένειας!

   Παράλληλα θα δώσει δυνατότητα αλληλογνωριμίας των Ελλήνων του Κόσμου και βήμα έκφρασης των Ελληνικών Κοινοτήτων, αλλά και Μειονοτήτων, που αγωνιούν και αγωνίζονται για το αύριο, την κληρονομιά και τις ρίζες τους!

   Το «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» θα αποτελέσει το «CNN» του Ελληνισμού, αλλά και Φιλελληνισμού διεθνώς!

 

 

 

ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

   Το Μνημείο της Θεσσαλονίκης, το Μουσείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και η «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΔΝΡΟΣ»Ραδιο-Τηλεόραση εκεί στο «Κυβερνείο», σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη θεωρείται ως η βάση των Ελλήνων του Εξωτερικού, μπορούν να μετατρέψουν τελικά το «Παλατάκι» σε «Κέντρο Παγκοσμίου Ελληνισμού», όπως το περιγράφει ο Δημήτρης Αλεξάνδρου στο νέο βιβλίο του «Δυτικά των Ηρακλείων Στηλών – στις εσχατιές της Εσπερίας», το οποίο και παρουσιάστηκε στην προαναφερόμενη εκδήλωση.

 

   Εδώ μπορεί να εδρεύει και το νέο πλέον Συμβούλιο του Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ), όπως και εάν εξελιχθεί και από εδώ θα μπορούν να συντονίζονται και να αγκαλιάζονται όλοι οι Έλληνες του Κόσμου, οι ανάγκες, οι αγωνίες, τα επιτεύγματα και τα αιτήματά τους, ακομμάτιστα και μητρικά, δηλαδή εθνικά!

 

   Το κτίριο υπάρχει και αυτό είναι το πλέον βασικό πλεονέκτημα! Το ίδιο όμως υπάρχουν και οι άνθρωποι και οι ιδέες! Μένει μονάχα η θέληση των αρμοδίων!

   Όσο για το οικονομικό ζήτημα, για το ξεκίνημα μπορεί να υπάρξει βοήθεια Χορηγών και Ομογενών, ενώ στη συνέχεια τα έξοδα λειτουργίας θα καλύπτονται από τα έσοδα του Μουσείου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, των διαφημίσεων της «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΔΝΡΟΣ Ραδιο-Τηλεόραση» και την τουριστική εκμετάλλευση χώρων, αναψυκτηρίων, εστιατορίων, εκθετηρίων, πωλητηρίων, συναυλιών και εκδηλώσεων.

 

   Ο Μέγας Αλέξανδρος, μας απέδειξε ότι μπορούμε, όταν θέλουμε!

   Και επειδή θέλουμε, πραγματικά μπορούμε!

 

                                                                                                                

ασυμβίβαστα για το Όνομα, τον Ελληνισμό και την Ιστορία μας

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

3.500.000 ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 

 

Θεσσαλονίκη, Μακεδονία                     1 Ιουλίου 2013 μ.Χ.

 

Με εκτίμηση

για την Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα

www.NOIAZOMAI.net   &  ΜΑΚΕΔΝΟΣ