ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ                                              Αγρίνιο 16/5/2013

Π. ΣΟΥΛΟΥ 16-ΤΗΛ2641023748                                          Αριθ.Πρωτ   353

30100- Α Γ Ρ Ι Ν Ι Ο                                                                      

www.sylpolagriniou.gr

email  info@sylpolagriniou.gr                              

 

ΠΡΟΣ

Αξιότιμο κύριο Πρωθυπουργό

 

αξιότιμους κ.κ αρχηγούς  κομμάτων συγκυβέρνησης

                                     

 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1)Εξοχώτατο κύριο Πρόεδρο Ελληνικής Δημοκρατίας

2)Αξιότιμο κύριο Πρόεδρο Βουλής των Ελλήνων

3)Αξιότιμους κ.κ. αρχηγούς Κομμάτων αντιπολίτευσης

4)κ.κ. Βουλευτές Ν. Αιτ/νιας

5)Ιερά Μητρόπολη  Αιτωλίας& Ακαρνανίας  

6) ΑΣΠΕ

7)M.M.E

 

                   ΘΕΜΑ: « Εντονότατη διαμαρτυρία»

                     

 Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ και αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και Χρόνια πολλά. Λυπούμαστε πραγματικά που είμαστε υποχρεωμένοι να διαμαρτυρόμαστε εντονότατα προς εσάς, για σωρεία πράξεων και αποφάσεων σας, που βυθίζουν τη χώρα σε απόγνωση, εξαθλιώνουν τη ζωή του Λαού και στερούν από τη νεολαία την ελπίδα και την αισιοδοξία για το μέλλον.

   Επιγραμματικά αναφέρουμε  τη μονόπλευρη και μονομερή σε βάρος του Ελληνικού Λαού σκληρή οικονομική πολιτική και αφαίμαξη των εισοδημάτων, με μεγάλες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Την αύξηση των φόρων και των χαρατσιών, την αλματώδη αύξηση της ανεργίας και κυρίως των νέων που σχεδόν φθάνει στο εφιαλτικό ποσοστό του 60%.Την κατάργηση της ισόβιας σύνταξης στην πολύτεκνη Μάνα και των οικογενειακών επιδομάτων. Την παντελή έλλειψη δημογραφικής πολιτικής , με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η πατρίδα μας με συρρίκνωση με ότι αυτό συνεπάγεται στην οικονομία, στο ασφαλιστικό, αλλά και σ’ αυτή ακόμη την ίδια την ύπαρξη του ΄Εθνους μας.

 Σαν να μην έφθαναν όλα τα παραπάνω συνεχίζετε ακάθεκτοι και στρέφεσθε απροκάλυπτα σε βάρος αιώνιων θεσμών και αξιών του Λαού μας, που προστατεύονται από το ισχύον Σύνταγμα, όπως είναι η θρησκεία, η πατρίδα και η οικογένεια. Πριν αναλύσουμε το πώς, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε και να δηλώσουμε ρητά και κατηγορηματικά την πλήρη αφοσίωσή μας στα Δημοκρατικά ιδεώδη και στις πανάρχαιες και διαχρονικές αξίες του Ελληνορθόδοξου πολιτισμού μας. Κάνουμε αυτή τη διευκρίνιση  γιατί  στο παρελθόν άνθρωποι με απολυταρχικές και φασιστικές ιδέες και αντιλήψεις τις οποίες απορρίπτουμε μετά βδελυγμίας, καπηλεύθηκαν και εκμεταλλεύτηκαν τις παραπάνω  αξίες για να εξαπατήσουν το Λαό ο οποίος τις σέβεται, τις εκτιμά απεριόριστα, τις βιώνει και πορεύεται μ’ αυτές αιώνες τώρα.

 Επανερχόμαστε όμως στο θέμα μας και σας ερωτούμε;

 Δεν είναι επίθεση στην ορθόδοξη Εκκλησία, η προσπάθεια που καταβάλλεται από το αρμόδιο Υπουργείο για κατάργηση  του μαθήματος των θρησκευτικών ως ομολογιακού και η αντικατάστασή του με το μάθημα της θρησκειολογίας και μάλιστα στις μικρές και ευαίσθητες ηλικίες των μαθητών του Δημοτικού και του Γυμνασίου;

     Δεν είναι  επίθεση στην Εκκλησία και  στην οικογένεια η επιχειρούμενη κατάργηση της ΚΥΡΙΑΚΗΣ αργίας; Προφανώς κάποιους ενοχλεί το γεγονός ότι αρκετές ακόμη οικογένειες ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ εκκλησιάζονται και έχουν την ευλογημένη συνήθεια να συναντώνται στο μεσημεριανό κυριακάτικο τραπέζι. Είναι πατριωτική πράξη η απόφασή σας για κατάργηση του πρώτου και δευτέρου σώματος Στρατού και άλλων σαράντα πέντε (45) στρατοπέδων; Είναι πατριωτική  πράξη η πολιτική που ασκείτε απέναντι στην οικογένεια, την τεκνογονία και την πολυτεκνία; Γιατί δεν έχετε συγκεκριμένη πολιτική πρόταση για το μέγιστο πρόβλημα της χώρας που δεν είναι άλλο από το Δημογραφικό,  το οποίο συνδέεται άμεσα με το μέλλον του Έθνους μας; Πότε επιτέλους θα αντιληφθείτε αυτή τη μεγάλη αλήθεια και θα αναθεωρήσετε την ΕΧΘΡΙΚΗ  πολιτική σας προς την οικογένεια; Είναι  πατριωτική πράξη η διαχρονική προσπάθεια σας για  παραποίηση των ιστορικών γεγονότων  του μαθήματος της ιστορίας στα Σχολεία;

Είναι πατριωτική πράξη η απόφασή σας να φορολογείται ως τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης η γέννηση των παιδιών; Οι έχοντες όμως τον πλούτο απολαμβάνουν «φορολογικό παράδεισο» και οι πολιτικοί  διατηρείτε  αλώβητα τα πολλά σας προνόμια και απολαβές. Αυτή τη στιγμή που επιβάλλετε δυσβάσταχτους φόρους στον Ελληνικό Λαό νομοθετήσατε λίαν προκλητικές φοροαπαλλαγές για τους  εαυτούς σας, απαλλάσσοντας της φορολογίας το 75% του εισοδήματος σας! Προκαλούν  ή όχι το λαϊκό  αίσθημα αυτές οι πράξεις και αποφάσεις σας;

 Πριν τελειώσουμε και για να απογυμνώσουμε τελείως τα επιχειρήματα σας για την αργία της Κυριακής, δεν θα σας μιλήσουμε για τη ρητή εντολή ΤΟΥ ΘΕΟΥ, την οποία προφανώς απορρίπτετε και μάλιστα με απαξιωτικό τρόπο, αλλά σας ερωτούμε ποια ανάπτυξη θα υπηρετήσει η κατάργηση αυτής της αργίας, σε έναν Λαό που στη μεγάλη του πλειοψηφία υποφέρει, λιμοκτονεί και βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας; Με ποια χρήματα θα κινηθεί η αγορά την Κυριακή;

 Είναι ηλίου φαεινότερον ότι οι στόχοι σας είναι άλλοι. Κατά τη γνώμη μας ο πρώτος στόχος είναι να χτυπηθεί στη ρίζα του η ιδιοπροσωπεία του Λαού μας και οι ισχυροί και διαχρονικοί θεσμοί του, όπως είναι η εκκλησία και η οικογένεια και μετά όλα τα άλλα έπονται. Δεύτερος στόχος είναι να χτυπηθούν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και να ευνοηθούν οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες  για να καταστούν ακόμη ισχυρότερες και μονοπωλιακές κι όλα αυτά σε βάρος των συμφερόντων του Λαού.

 Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις σας αν υπάρξουν. Πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού είναι απόλυτα αντίθετη με τις παραπάνω ολέθριες επιλογές σας, οι οποίες δυστυχώς εκτός των άλλων δίνουν προφητική αξία στις διακηρύξεις του πριν από κάποιες δεκαετίες Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Εβραιοαμερικανού κ. Κίσιγγερ, ο οποίος είχε δηλώσει:  «….Για να πλήξουμε αυτόν τον δυσκολοκυβέρνητο Ελληνικό Λαό πρέπει να τον χτυπήσουμε στη γλώσσα του, στη θρησκεία του, στις παραδόσεις του, στα ήθη και στα έθιμα του και στον ισχυρό θεσμό της οικογένειας  που διατηρεί….».

 Εμείς θα αγωνιστούμε σθεναρά μαζί με όλο τον Ελληνικό Λαό και  με τη βοήθεια ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ την οποία επικαλούμαστε, να μην περάσουν αυτές οι ανθελληνικές πολιτικές. Καλούμε κι  εσάς έστω την ύστατη στιγμή να αναλογιστείτε τις ευθύνες σας απέναντι στην πατρίδα και στο γένος μας και να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας αλλάζοντας  την πολιτική σας επ’ ωφελεία της πατρίδος, του Λαού και του Έθνους.

 Πρέπει να καταλάβετε ότι η πολιτική σας  αυτή επ’ ουδενί οδηγεί ή θα οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη την οποία επικαλείστε συνέχεια. Η χώρα μ’ αυτή την πολιτική οδεύει ολοταχώς προς τον όλεθρο και την καταστροφή. Αφυπνισθείτε πριν είναι αργά για όλους μας.                   

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

ΔΗΜ. ΝΤΑΟΥΛΑΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΩΝ ΓΚΡΙΖΗΣ-Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΡΜΙΑΣ ΝΤΖΑΛΑΣ-Β΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΩΝ. ΚΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ-ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ-ΤΑΜΙΑΣ

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΔΑΤΟΥ-ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΗΛΙΑΣ  ΓΙΩΤΗΣ-ΜΕΛΟΣ

π. ΧΡΙΣ. ΔΑΒΡΑΖΟΣ-ΜΕΛΟΣ

ΠΑΝ. ΚΑΝΤΑΝΗΣ-ΜΕΛΟΣ

ΠΑΝ.   ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΣ-ΜΕΛΟΣ

ΔΗΜ. ΚΡΟΚΙΔΑΣ-ΜΕΛΟΣ