Οι μοναδικοί και ανεκτίμητης αξίας θησαυροί της ελληνικής γης

 Ο οικονομολόγος και σύμβουλος φυσικών πόρων και περιβάλλοντος Γιώργος Καρακατσάνης παρουσιάζει εξαιρετικά σημαντικές και άγνωστες τους πολλούς πληροφορίες για τους θησαυρούς της ελληνικής γης.
 
Οι μοναδικές ιδιότητες του ελληνικού ελαιόλαδου που στην Ελλάδα παράγεται σε ποσοστό 80% εξαιρετικά παρθένο. Ενδεικτικά η Ισπανία δαπάνησε δισεκατομμύρια για να ανεβάσει το ποσοστό του εξαιρετικά παρθένου στην παραγωγή της και έφτασε μέχρι 35%. Η Ιταλία μέχρι 60%. Οι απίστευτες ιδιότητες των πολυφαινολών σε μία ευρεία γκάμα χρήσεων.
 
Από ιατρική και κοσμητική μέχρι επανεισαγωγή στο ελαιόλαδο και στη διατροφή γενικότερα, μία βιομηχανία εκατομμυρίων παραμένει αναξιοποίητη. Η υδροπονία ανοίγει δρόμους για αστική γεωργία και κάθετες καλλιέργειες σε κάθε κλίμακα με αξιοποίηση της τρίτης διάστασης δίνοντας λύση στο θέμα της εξοικονόμησης γης.
Ο συνδυασμός των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της ελληνικής γης και της τεχνολογίας που επιτρέπει τεχνικές και παρεμβάσεις οι οποίες παλαιότερα δεν υπήρχαν, ανοίγει έναν ορίζοντα πρωτόγνωρων επιλογών για τη χώρα.