Απίστευτη αποκάλυψη Φλωρίδη: 13χρονος Έλληνας χάκερ «έσπασε» τους κωδικούς σε όλα τα υπουργεία

Η παραβατικότητα των ανηλίκων αναδεικνύεται σε μείζον θέμα και πλέον αναζητούνται μηχανισμοί αντιμετώπισής της, ακόμα και με αλλαγές στο νομικό πλαίσιο.

Ωστόσο, καμιά φορά τα πράγματα μπορεί να εξελιχθούν πολύ διαφορετικά και ο ανήλικος παραβάτης να εξελιχθεί σε ικανότατο «σύμμαχο».

Μία τέτοια περίπτωση αποκάλυψε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, σε συνέντευξή του στο MEGA.

Ένα ελληνόπουλο, μόλις 13 ετών έσπασε τους κωδικούς και μπήκε σε όλα τα υπουργεία στην Ελλάδα. Μάλιστα τρία χρόνια αργότερα, όταν ο νεαρός ήταν 16, τον προσέγγισαν Ισραηλινοί.

«Έχουμε πάρει ένα πρόγραμμα που αφορά σε παιδιά που είχαν παραβατική συμπεριφορά πριν και είχαν δεχθεί αναμορφωτικά μέτρα, ανέλαβαν να είναι μέντορες σε παιδιά που είναι τώρα παραβάτες. Υπήρχε ένας 13χρονος χάκερ που έσπασε όλη την κυβερνοασφάλεια των υπουργείων. Και επειδή δεν είχε συναίσθηση του τι κάνει, ενημέρωνε και τα υπουργεία ότι τους έσπασε τον τάδε κώδικα. Τον έπιασαν αυτόν, και το παιδί αυτό είναι μέντορας πλέον. Αυτός έτυχε να πέσει σε καλούς δικαστές οι οποίοι είδαν ότι είναι διάνοια και του έδωσαν μία δυνατότητα να εξελιχθεί. Στα 16 του έτη, ήρθαν οι Ισραηλινοί να τον πάρουν για τις δικές τους εταιρείες. Αλλά δεν μπορούσε να πάει γιατί ήταν ανήλικος. Τώρα δουλεύει σε μια μεγάλη εταιρεία στην Ελλάδα».