Δελτίο Τύπου – Προσκυνηματική Εκδρομή στην Ι.Μ. Γηρομερίου

Την 25 Αυγούστου 2024 η Ε.Ρω Πρέβεζας διοργάνωσε μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Γηρομερίου Θεσπρωτίας, η οποία ιδρύθηκε στις αρχές του 14ου αιώνος στην περίοδο της ακμής του Δεσποτάτου της Ηπείρου. Εκεί μας υποδέχθηκε με πολύ αγάπη ο Ηγούμενος της Ι.Μονής  Αρχιμ. Μεθόδιος Ντελής και είχαμε την ευκαιρία να προσκυνήσουμε στο κατανυκτικότατο Καθολικό της Μονής, καθώς επίσης  να απολαύσουμε την υπέροχη θέα, αλλά και την αβραμιαία φιλοξενία των Πατέρων που εγκαταβιώνουν σε αυτήν.

Εν συνεχεία ακολούθησε κέρασμα και ομιλία στο Αρχονταρίκι της Ι.Μονής από τον Ηγούμενο π. Μεθόδιο  επάνω σε πνευματικά και επίκαιρα  θέματα.

Μετά την αναχώρησή μας, ακολούθησε προσκύνημα στην περιοχή ΄΄Κόκκινο Λιθάρι΄΄ , όπου υπάρχει ο Ιερός Ναός του Αγίου Μηνά, κτισμένος  στην κορυφή ενός επιβλητικού βράχου, γνωστός  και ως το ΄΄Μετέωρο΄΄ της Ηπείρου και στη συνέχεια γευματίσαμε στην όμορφη ταβέρνα που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον βράχο.

Με μεγάλη μας χαρά βρεθήκαμε  και με μέλη της Ε.Ρω  Θεσπρωτίας ,όπου ανταλλάξαμε σκέψεις και απόψεις σχετικά με θέματα που αφορούν τη δράση των ομάδων των περιοχών μας .