Δράση – «Νοιάζομαι – Μοιράζομαι» – Σχολικές Μονάδες Λουμπουμπάσι – Λ.Δ ΚΟΝΓΚΟ

Γράφει η Δντρια του Γυμνασίου – Λυκείου, κα Γερασιμίδου Βικτωρία

Οι μαθητές των σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας του Λουμπουμπάσι της Λ.Δ του Κονγκό (Νηπιαγωγείο-Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο) στα πλαίσια της υλοποίησης δράσης εθελοντισμού και αλληλεγγύης προχώρησαν από κοινού στη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, προκειμένου να καλυφθούν βασικές ανάγκες των
παιδιών ενός ορφανοτροφείου της πόλης του Λουμπουμπάσι.

Με το σύνθημα «ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ ΑΣ ΤΟ ΓΕΜΊΣΟΥΜΕ!» οι μαθητές και οι οικογένειές τους έστειλαν τις προσφορές της αγάπης τους και γέμισε το έλκηθρο του Άι- Βασίλη που τοποθετήσαμε στον κάτω διάδρομο του Σχολείου μας. Στις 23 Δεκεμβρίου, τελευταία μέρα πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, μετά τον εκκλησιασμό ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου π. Αμβρόσιος Διαμαντίδης και ο Μοναχός Κύριλλος με τη συνοδεία εκπαιδευτικών των Σχολείων μας μετέφεραν την προσφορά αγάπης στα παιδιά του ορφανοτροφείου. 


Τα συναισθήματα δεν περιγράφονται. Όλη η φτώχεια και η εγκατάλειψη, όλη η θλίψη και η στέρηση καθρεπτίζονταν στα αθώα μάτια των μικρών παιδιών. Συγκλονισμένοι αλλά διακριτικοί πήραμε το δρόμο της επιστροφής ο καθένας βυθισμένος στις σκέψεις του. Συγχαίρουμε όλους τους μαθητές μας για την ιδέα και την υλοποίηση της εθελοντικής αυτής δράσης και ευχαριστούμε από καρδιάς τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας που ανταποκρίθηκαν και συνέβαλαν στη συγκέντρωση μεγάλης ποσότητας προϊόντων .

Πρωτοβουλία όπως αυτή της μικρής εκπαιδευτικής μας κοινότητας, είναι βέβαιο ότι θα επιτρέψει να ξανανθίσει ίσως το χαμόγελο της ελπίδας στα χείλη των μικρών παιδιών που γνωρίζουν, δυστυχώς, τόσο πρόωρα τη ζοφερή και σκληρή πλευρά της ζωής. 

Μια μικρή πράξη, πολλά χαμόγελα!

Ετικέτες - Σχετικά Θέματα