Γνωριμία με Παραδοσιακά Παιχνίδια της Ελλάδας και της Κύπρου στο Τεγ Ντερμπάν

Γράφει ο εκπαιδευτικός του ΤΕΓ Ντέρμπαν, κ. Παναγιώτης Ιωαννίδης

Το απόγευμα του Σαββάτου στις 12 Οκτωβρίου 2019, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας Ντέρμπαν συγκεντρώθηκαν στο όμορφο αμφιθέατρο της Ελληνικής Κοινότητας για να παίξουν παραδοσιακά παιχνίδια!
Στόχος αυτής της δραστηριότητας δεν ήταν μόνο να παίξουν και να διασκεδάσουν, αλλά και να γνωριστούν μεταξύ τους και να συναντηθούν. Επίσης ήταν μια καλή ευκαιρία για τους γονείς και τους παππούδες-γιαγιάδες των μαθητών να γυρίσουν πίσω στο χρόνο και να θυμηθούν τα παιδικά τους χρόνια.
Χαρές, φωνές, γέλια και ενθουσιασμός γέμισαν τους χώρους της Κοινότητας και όταν πια άρχισε να περνά η ώρα οι μαθητές άρχισαν να αποχωρούν ευχαριστημένοι και γεμάτοι με όμορφες εμπειρίες. Βέβαια έπρεπε πρώτα να δοκιμάσουμε όλοι τα ωραία εδέσματα που ετοίμασαν οι μαμάδες και οι γιαγιάδες των μαθητών.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Επίτιμοι Πρεσβευτές της Ελλάδος, κος Ιωάννου, και της Κύπρου, κος Στυλιανού, όπως επίσης και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Ντέρμπαν κος Χατζηπέτρου.
Η υπόσχεση που δώσαμε όλοι φεύγοντας ήταν να επαναλάβουμε την ίδια εκδήλωση το συντομότερο δυνατό στο μέλλον έχοντας πάντα στο μυαλό μας ότι μέσα από το ομαδικό παιχνίδι μαθαίνουμε να φεύγουμε από το «εγώ» μας και να πηγαίνουμε στο «εμείς».