Διαδικτυακή εκδήλωση της Σχολής Σαχέτι στην Ν. Αφρική για τους Ιδρυτές και τα Γενέθλια της Σχολής – Τρίτη 2 Ιουνίου 10.00 ώρα Ελλάδας.

Καλημέρα σας,

σας στέλνουμε πρόγραμμα, link και οδηγίες σύνδεσης για να παρακολουθήσετε τη διαδικτυακή (λόγω κορωνοϊού) εκδήλωση της Σχολής Σαχέτι για τους Ιδρυτές και τα Γενέθλια του Σχολείου την Τρίτη 2 Ιουνίου 9.00 -10.00 ώρα Ν. Αφρικής (10.00-11.00 ώρα Ελλάδας). Μπορείτε να συνδεθείτε 15 λεπτά νωρίτερα.

Την εκδήλωση χαιρετίζει ως καλεσμένος ομιλητής ο Αξιότιμος Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Δρ. Κωνσταντίνος Βλάσσης. Τον ευχαριστούμε πολύ για την ανταπόκρισή του να απευθύνει χαιρετισμό, για τα θερμά και ενθαρρυντικά του λόγια και για το έμπρακτο ενδιαφέρον που δείχνει για τον Απόδημο Ελληνισμό και για την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση στο Εξωτερικό.

 

Η Σχολή Σαχέτι θεωρείται ένα από τα κορυφαία σχολεία της Νοτίου Αφρικής όσον αφορά στα ακαδημαϊκά αποτελέσματα για την εισαγωγή των μαθητών στα Πανεπιστήμια, αλλά και όσον αφορά στην πολύπλευρη μόρφωση που δίνει στους μαθητές της με το “Γνώθι Σαυτόν” και τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού.

Η λειτουργία της  ξεκίνησε το 1974, ενσαρκώνοντας την ιδέα, το όραμα και τις ελπίδες των πρώτων Ελλήνων μεταναστών. Η παρουσία, της ιστορικής πλέον μορφής, του κ. Γεωργίου Μπίζου, δικηγόρου του Νέλσον Μαντέλα, στην ολοκλήρωση της προσπάθειας ανέγερσης και έναρξης λειτουργίας της Σχολής Σαχέτι ήταν καθοριστική.  Διδάσκονται και οι 1.300 μαθητές (60% ελληνικής καταγωγής) την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό (στοιχεία ιστορίας, μυθολογίας, θρησκευτικών, ελληνικό παραδοσιακό και χορό και μουσική).

Δείτε στο παρακάτω link μια πρόσφατη περιεκτική παρουσίαση του Σχολείου (Η πρώτη  και η προτελευταία διαφάνεια περιέχουν video).

https://drive.google.com/open?id=1XC1gWPZFprpElowCMkBLO5E8u8YXbeWV

 

Dr  Georgios Vlachos 
Educational Attache’
Consulate General of Greece, Johannesburg
Tel: 0027624602740
………………………………………………………………………...
Δρ  Βλάχος Γεώργιος 
Συντονιστής Εκπαίδευσης 
Γενικό Προξενείο  της Ελλάδος στο Γιοχάνεσμπουργκ
Τηλ: 0027624602740
 
https://tinyurl.com/SahetiFoundersDay2020