ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ, μια ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ….ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ

του Βλάση Γωγούση

Λέμε, λέμε, κρύβουμε, ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ, κάθε φορά ωραιοποιούμε τα πράγματα και δεν κάνουμε το απλούστερο:
Να διδαχθούμε απ’ αυτήν, να ΜΑΘΟΥΜΕ για να μην ΞΑΝΑΠΑΘΟΥΜΕ!
Πάντοτε πίστευα, πως η ΕΙΣΒΟΛΗ του δυτικού τρόπου ζωής και η τυφλή και ανεξέλεγκτη ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ του θα ήταν η καταστροφή του τόπου:
Εκατομμύρια αυτοκίνητα, τηλεοράσεις, κινητά τηλέφωνα, έξαλλη μουσική,… ξετσίπωτο ντύσιμο (γδύσιμο θα ταίριαζε καλύτερα), ναρκωτικά, σκληρά ποτά, φραπέδες(!) καπουτσίνοι (!), Jean, Timberland, Marlboro, αρχοντοχωριάτικες αγγλοσαξονικές εκφράσεις και όποια άλλη εξαλλοσύνη του δυτικού (δήθεν) πολιτισμού, εισέβαλαν στη χώρα μας και την… μασκάρεψαν!
ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ βαριά αρρώστια …μεταδοτική!
Ψάχνοντας χθες ….στ’ αζήτητα της αθάνατης Ελληνικής λογοτεχνίας, δείτε τι ανακάλυψα :

«ΕΚΚΛΗΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝ ΚΟΙΝΟΝ»
{ Γράφτηκε πρίν από 105 χρόνια… (1907)
από τον Περικλή Γιαννόπουλο, 1869 – 1910, Λογοτέχνη, μεταφραστή και δοκιμιογράφο, ελληνολάτρη διανοητή.}

ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ
«Είναι αδύνατον να αρχίσει δημιουργία Ελληνικής ζωής ενόσω όλα τα πράγματα της ζωής από το πρώτον κουρέλι του λίκνου – και όλων των ιδεών – μέχρι του τελευταίου κουρελιού του τάφου, ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΑ.
Το κτύπημα της ΞΕΝΟΜΑΝΙΑΣ είναι το πρώτον κίνημα, ο πρώτος αγών των ποθούντων να αγωνισθούν διά μίαν αρχήν Ελλάδος.
Η ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΑΤΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΥΧΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΤΑΜΑΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΛΟΤΙΜΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΞΙΠΠΑΣΙΑ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΘΕΙΑ.
Όταν η ξετσίπωτη Γύφτισα – η τωρινή Ρωμηοσύνη – πετάξει τα παλιοχρώματά της και φορέσει τα χρώματα της γης της, τότε θα υπάρξει Ελλάς…
Ντροπή σας να συζητάτε με τον σκυλόφραγκο αν η μακεδονική σας γη είναι δική σας γη.
Η ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΘΙ. Φυλάτε τη γη σας και την τιμή της, μόνο με σπαθί.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ ΤΙ ΦΩΝΑΖΕΙΣ; ΜΠΗΚΑΝ ΚΛΕΦΤΕΣ ΣΤΟ ΜΑΝΔΡΙ; ΕΑΝ ΣΟΥ ΒΑΣΤΑ ΕΜΠΑ ΔΙΩΧΤΟΥΣ. […]
Διά να είναι η Φυλή εις το Χάλι που είναι, φανερόν ότι οι ξενομανείς τωρινοί Έλληνες είσθε οι χειρότεροι που υπήρξαν ποτέ».
Περικλής Γιαννόπουλος:

Αυτά γραφτήκανε πριν ένα αιώνα, φίλοι/ες μου και ξαναγράφονται και τώρα.
ΝΤΡΟΠΗ, ντροπή σε μας και τη γενιά μας που μόνη περιουσία που «περνάμε» στα παιδιά μας είναι τα I-Pad και η υποταγή στην τρόϊκα !

http://taxalia.blogspot.com/

Ποιες σκέψεις περνούν από το μυαλό σας διαβάζοντας το παραπάνω κείμενο; Άραγε πόσο συνειδητοποιημένοι είναι οι νέοι της εποχής μας απέναντι στα ξένα πρότυπα που προβάλλονται . Υπάρχουν αντιβιοτικά για αυτή την αρρώστια; (Σχολιάστε παρακάτω)

.