ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΡΩΜΝΙΩΝ ΣΕ ΜΕΤΕΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΣΟΒΟ

100_0427Προσκυνηματική εκδρομή στα Μετέωρα και το Μέτσοβο πραγματοποίησε ο Τομέας Νεότητος της Ενωμένης Ρωμηοσύνης το περασμένο Σάββατο 12 Οκτωβρίου. Τριάντα νέοι από τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα συνατηθήκαμε στην Καλαμπάκα και επισκεφτήκαμε την Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου, όπου και ξεναγηθήκαμε από τις μοναχές του μοναστηριού. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τις αριστοτεχνικές αγιογραφικές παραστάσεις και να προσκυνήσουμε τα ιερά λείψανα διαφόρων Αγίων. Η ιδιαίτερη φροντίδα των μοναζουσών και η συνομιλία που είχαμε μαζί τους στο αρχονταρίκι της Μονής σίγουρα είναι κάτι που δεν ξεχνιέται.

Στη συνέχεια μεταβήκαμε στην Ιερά Μονή του Μεγάλου Μετεώρου, όπου, αφού προσκυνήσαμε στο καθολικό, ξεναγηθήκαμε στα μουσεία της Μονής με εξαιρετικά σπάνιο φωτογραφικό υλικό ιστορικής σημασίας καί περίτεχνους πίνακες ζωγραφικής με μεγάλες προσωπικότητες της Ρωμηοσύνης.

Ακολούθησε μεσημεριανό γεύμα με συζήτηση στην Καλαμπάκα και μετάβαση στο ξακουστό και παραδοσιακό Μέτσοβο όπου, αφού προσκυνήσαμε τον καθεδρικό ναό του χωριού, συναντηθήκαμε με την ομάδα των Ρωμνιών των Ιωαννίνων. Έτσι είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τις εντυπώσεις της ημέρας και να προγραμματίσουμε νέες δραστηριότητες σε συνεργασία με άλλες νεανικές ομάδες ανά την Ελλάδα.

Σημαντικότερο όλων πάντως είναι ότι η εκδρομή αυτή αποτέλεσε….

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ…

μία ακόμη αφορμή να συναντηθούμε τριάντα νέοι με κοινές ανησυχίες και προβληματισμούς. Άλλωστε ένας από τους βασικότερους σκοπούς της Ενωμένης Ρωμηοσύνης είναι η μέσω διαφόρων ευκαιριών γνωριμία των νέων ανά την Ελλάδα ώστε να καλλιεργηθεί κλίμα ενότητας και συνεργασίας βασισμένης στις ρωμαίικες αξίες του Γένους.

Γεμάτοι λοιπόν από τις εμπειρίες της εκδρομής επέστρεψε ο καθένας στον τόπο του με πολλές νέες παραστάσεις, έχοντας ξεφύγει για λίγο από το τρέξιμο και τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Καλή αντάμωση στην επόμενη εκδρομή!

100_0374

100_0399

100_0479