ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΠΟΥ ΔΟΞΑΣΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

hkΟ Κώστας Δεστούνης, απόφοιτος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κέρδισε στις 12.10.2013 πρώτο Βραβείο σε έναν από τους μεγαλύτερους…

Διεθνείς Διαγωνισμούς  Πιανιστικής Τέχνης (“Southern Highlands International Piano Competition”) στην Καμπέρα της Αυστραλίας. http://shipc.org.au/

Ο Κώστας Δεστούνης προσπέρασε σε πέντε συνολικά γύρους του Διαγωνισμού πολύ μεγάλους και τρανούς αντιπάλους από τις καλύτερες σχολές του κόσμου, τιμώντας το όνομα της χώρας μας, τη φήμη του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης αλλά και το όνομα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε όλον τον κόσμο.

Σημειωτέον ότι ο ίδιος φοιτητής έχει στο πρόσφατο παρελθόν τιμήσει το όνομα του Πανεπιστημίου μας, παίρνοντας 2ο Βραβείο στο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Πιάνου στη Βρέμη της Γερμανίας το 2012, και το 1ο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου “De Bach au Jazz” στο Παρίσι το Μάιο του 2013. 

564084_405806059542151_1206864332_n

Στον ίδιο διαγωνισμό (“De Bach au Jazz”), αλλά στην άλλη κατηγορία, πήρε επίσης το πρώτο βραβείο ακόμη μια φοιτήτρια του ΤΜΕΤΠέννυ Τσιλιβάκου.

Το πρόγραμμα που παρουσιάζει ο Κώστας Δεστούνης σε διεθνείς διαγωνισμούς το ετοίμασε στα τέσσερα χρόνια σπουδών του στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με τον δάσκαλό του, Ιγκόρ Πέτριν, επίκουρο καθηγητή πιανιστικής εκτέλεσης του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.

Η παγκόσμια αυτή διάκριση του Κώστα Δεστούνη θέτει το όνομα του Πανεπιστημίου μας σε μία εξαιρετική θέση προβολής στα μάτια όλων των πανεπιστημίων όπου υπάρχουν καλλιτεχνικά τμήματα και όλων των καλλιτεχνικών και ακαδημαϊκών διοργανώσεων στον κόσμο. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Κ.Δεστούνη και στον δάσκαλό του στο ΤΜΕΤ κ. Ιγκόρ Πέτριν.

ανακτήθηκε από την πηγή: http://taxalia.blogspot.gr/2013/10/blog-post_6691.html