ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ Ο Κ. ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ

BAJEBANHS

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο έκρινε συκοφαντική και προσβλητική σειρά δημοσιευμάτων του

Τo ποσό των 10.000 ευρώ, ως χρηματική αποζημίωση, καλείται να καταβάλει ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου, σύμφωνα με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, το οποίο έκρινε συκοφαντική και προσβλητική σειρά άρθρων του.
Η υπόθεση αφορά την αγωγή της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου και του ηγούμενού της, γέροντα Εφραίμ, κατά του Βαξεβάνη για δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο, με αφορμή την υπόθεση των ανταλλαγών του Δημοσίου και της Μόνης.
Το δικαστήριο δικαιώνει τη Μονή, επιδικάζοντας ποσό 10.000 ευρώ. Οι δικαστές έλαβαν υπόψιν κυρίως το δημοσίευμα στο περιοδικό Επίκαιρα το 2010, που αποτελούσε αναδημοσίευση από τον ιστότοπο του δημοσιογράφου, με τίτλο «Βατοπέδι – Συνωμοσία, Αποκρυφισμός και Εξουσία» και υπότιτλο «Ράσα με σπέρμα, αίμα και πολιτική από τις προφητείες και τις ενοράσεις έως την επιχειρηματική διορατικότητα».
Τέλος, το δικαστήριο απέρριψε τις αιτιάσεις της Μονής περί δυσφημιστικών χαρακτηρισμών όσον αφορά το θέμα της ανταλλαγής της Βιστωνίδας, αποφαινόμενο ότι η υπόθεση δεν έχει κριθεί από τη Δικαιοσύνη και το ιδιοκτησιακό καθεστώς παραμένει αδιευκρίνιστο.

Επίσης, όσον αφορά ισχυρισμούς του δημοσιογράφου σχετικά με το προσκύνημα της Αγίας Ζώνης και το «οικονομικό κίνητρο» που απέδιδε στον ηγούμενο, το δικαστήριο έκρινε ότι δεν αποδείχθηκαν γιατί ο τόπος έκθεσης της Αγίας Ζώνης «δεν αποτελεί αυθαίρετη επιλογή» του Εφραίμ και επιπλέον το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων πηγαίνει στους ναούς όπου εκτίθεται το κειμήλιο.

ΣΧΟΛΙΟ :
Επιτέλους ήρθε και η δικαίωση απο την Ελληνική δικαιοσύνη στην απαράδεκτη, συκοφαντική και χωρίς ίχνος αποδείξεων επίθεση που δέχθηκε ο μακαριστός πια γέρων Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός καθώς και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Αγίου Όρους γέροντας Εφραίμ, απο τον γνωστό για τα “χριστιανικά” του πιστεύω, δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη.
Όλοι εμείς οι Έλληνες πολίτες και χριστιανοί ορθόδοξοι, αισθανόμαστε χαρά και δικαίωση.
Η δικαίωση του γέροντα Εφραίμ ήταν μια νίκη μέσα στον πόλεμο που έχει κυρηχθεί ενάντια στις αρχές, στην ιστορία μας και την πίστη μας.