″Φώτια 2015″

Πραγματοποιούνται και εφέτος στην Κατερίνη τα “Φώτια”: Λατρευτικές, πνευματικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις επί τη ευκαιρία της ς του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του Ομολογητού, προστάτου του ομωνύμου Πνευματικού Κέντρου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Τα ″Φώτια 2015″ είναι αφιερωμένα στο Ελληνικό Φιλότιμο, ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα των Ελλήνων. Οι εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν εφέτος και είναι εμπνευσμένες από το θέμα του αφιερώματος φαίνονται στο πρόγραμμα που ακολουθεί παρακάτω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις κατακλείονται με την προβολή της πρώτης ταινίας που παρήγαγε το Πνευματικό Κέντρο με τη συμμετοχή κυρίως νέων που διακονούν σ’ αυτό. Πρόκειται για το “Παραμύθι χωρίς όνομα”, την ιστορία της ανάστασης ενός ρημαγμένου Βασιλείου, που την κατόρθωσε η πίστη και η φιλοπατρία που ενέπνευσε το Βασιλόπουλο στους συμπατριωτών του.

Το σενάριο – διασκευή από το ομώνυμο έργο της Πηνελόπης Δέλτα έγραψε ο Αρχιμ. π. Παύλος Ντούρος, τη σκηνοθεσία έκανε ο Κώστας Καλπατσίδης, τη μουσική συνέθεσε ο Διομήδης Βλαχόπουλος και τα κοστούμια επιμελήθηκαν οι Αναστασία Κατέλη και η Ελένη Μιχαηλίδου. Βοηθός σκηνοθέτη – οργάνωσης παραγωγής Καλλιόπη Βαφειάδου. Συμμετέχουν 60 ηθοποιοί και 125 κομπάρσοι. Φώτια_πρόγραμμα

Φώτια2015

Ετικέτες - Σχετικά Θέματα