Ολισθηρός ο δρόμος των “ψηφακών πιστοποιητικών” του Bill Gates, σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγέλεα των Η.Π.Α. William Barr

– Ο Μπιλ Γκέιτς, το Ίδρυμα Γκέιτς τάσσεται υπέρ της ανάπτυξης “ψηφιακών πιστοποιητικών” που θα πιστοποιούν ότι τα άτομα, οι Αμερικανοί πολίτες, έχουν ανοσία σε αυτόν τον ιό και ενδεχομένως σε άλλους ιούς που θα εμφανισθούν αργότερα, για να διευκολυνθούν στα ταξίδια τους, την εργασία τους και ούτω καθεξής. Ποιες είναι οι σκέψεις σας από την οπτική των πολιτικών ελευθεριών για αυτούς τους τύπους – όπως θα έλεγαν κάποιοι – “μηχανισμών παρακολούθησης”, που μπορεί να υιοθετηθούν καθώς προχωράμε για να πάρει μπρος ξανά η οικονομία μας;

– Ναι, ανησυχώ πολύ για αυτήν την ολισθηρή πορεία, όσον αφορά τη συνεχιζόμενη παραβίαση της προσωπικής ελευθερίας. Νομίζω ότι κατά τη διάρκεια της έκτακτης ανάγκης, τα κατάλληλα, λογικά βήματα είναι καλά.

– Αλλά ένα ψηφιακό πιστοποιητικό για να δείξει ποιος έχει αναρρώσει ή εξετάσθηκε πρόσφατα ή -όταν θα το έχουμε- πότε εμβολιάστηκε. Αυτή είναι η απάντησή του σε ένα Reddit, “Ρωτήστε με ότι θέλετε”. Είχαν ένα μικρό φόρουμ.

– Ναι, θα ανησυχούσα λίγο για αυτό, την παρακολούθηση ανθρώπων και ούτω καθεξής, γενικά, ειδικά προχωρώντας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Πηγή 1: 

Πηγή 2: