Η έκτρωση μέσα από τα μάτια ενός εμβρύου (Tears Of Abortion – Story of an aborted baby)

Προειδοποίηση: Το βίντεο που ακολουθεί περιγράφει την έκτρωση όπως πιθανότατα τη βιώνει ένα έμβρυο.

Πρώτος μήνας

Γειά σου μανούλα! Ας σου συστηθώ. Είμαι 1 εκατοστό ψηλό. Έχω όλα μου τα όργανα και η καρδιά μου χτυπά. Είμαι ζωντανό! Μου αρέσει να ακούω τον ήχο της καρδιάς σου. Κάθε χτύπος της με κάνει να θέλω να χορεύω και κουνάω τα χέρια και τα πόδια μου. Μου αρέσει εδώ, μέσα σου.

Δεύτερος μήνας

Μανούλα, σήμερα έμαθα να πιπιλάω το δάκτυλό μου. Αν με δεις σίγουρα θα πεις ότι είμαι ένα κανονικό μωρό. Είμαι πολύ γλυκούλι. Δεν είμαι αρκετά μεγάλο για να επιβιώσω μόνο μου έξω από το σπίτι μου, αλλά δεν πειράζει, αισθάνομαι ασφαλής εδώ. Είναι τόσο όμορφα και ζεστά, και ίσως αποφασίσω να μη φύγω ποτέ. Αστειεύομαι. Ανυπομονώ για την πρώτη μας αγκαλιά.

Τρίτος μήνας

Ξέρεις κάτι μαμά; Είμαι κορίτσι. Τώρα μπορείς κι εσύ να το δεις. Εύχομαι να σε έκανα χαρούμενη, θέλω πάντα να είσαι χαρούμενη! Άρχισα να ακούω σήμερα. Ακούγεσαι λυπημένη, δεν μου αρέσει όταν είσαι στεναχωρημένη, στεναχωριέμαι κι εγώ. Κλαίω μαζί σου, αν και δεν μπορείς να με ακούσεις. Για να σε χαροποιήσω σήμερα θα μοιραστώ ένα μυστικό μαζί σου. Το αγαπημένο μου νανούρισμα είναι ο χτύπος της καρδιάς σου. Το ξέρω ότι είναι νωρίς ακόμη αλλά ανυπομονώ να σου κρατήσω το χέρι. Σε αγαπάω!

Τέταρτος μήνας

Μαμά, τα μαλλιά μου άρχισαν να μεγαλώνουν, είναι πολύ κοντά και λεπτά. Θα έχω πολλά όταν μεγαλώσω κι άλλο. Περνώ πολύ χρόνο κάνοντας ασκήσεις. Μπορώ να κουνάω το κεφάλι μου, να λυγίζω τα δάκτυλά μου από τα χέρια μου και τα πόδια μου. Τεντώνω τα χέρια και τα πόδια μου. Το αγαπημένο μου είναι να κλωτσάω και να τινάζομαι ψηλά και μετά να γλιστρώ προς τα κάτω. Πολύ θα ήθελα να σου έδινα ένα φιλάκι, τώρα!

Πέμπτος μήνας

Πήγες στο γιατρό σήμερα. Ψέμματα σου είπε. Με αποκάλεσε μια μάζα από κύτταρα και είπε πως δεν είμαι μωρό. Είμαι ζωντανή. Είμαι μωρό, μανούλα, το δικό σου μωρό. Σκέφτομαι και αισθάνομαι. Μαμά, τι είναι η έκτρωση; Ααα, δεν έχει σημασία, περνάμε τόσο ωραία μαζί. Αυτό το ταξίδι ποτέ δεν θα τελειώσει. Είμαι ο άνθρωπός σου και θα σε αγαπάω πάντα. Είδα το προσωπό σου στο όνειρό μου σήμερα. Όνειρα γλυκά. (Η μικρή Walter, 19 εβδομάδων μωρό, έζησε αρκετά λεπτά έξω από τη μήτρα).

Έκτος μήνας

Ακούω το γιατρό πάλι. Δεν τον συμπαθώ. Φαίνεται κρύος και άκαρδος. Σίγουρα δεν έχει τη δική σου αίσθηση χιούμορ. Τι είναι αυτό; Κάτι τρυπά το σπίτι μου. Ο γιατρός το είπε βελόνα. Μαμά, τι είναι αυτό; Με καίει! Σε παρακαλώ, πες του να σταματήσει! Δεν μπορώ να ξεφύγω! Πονάω! Μαμά, δεν με θες; Σε παρακαλώ βοήθησέ με!

Το βίντεο αυτό περιγράφει τον τερματισμό της ζωής ενός εμβρύου με ένεση καλίου στην καρδιά του. 4.12 min. Μανούλα, εξαιτίας της έκτρωσης, τα ματάκια μου ποτέ δεν θα αντικρύσουν το πρόσωπό σου, τα χεράκια μου δεν θα σε κάνουν ποτέ αγκαλίτσα, τα ποδαράκια μου δε θα χορέψουν ποτέ σε ένα ρυθμό που θα παίξεις , τα χείλη μου δεν θα σε φιλήσουν στο μάγουλο, το στόμα μου ποτέ δε θα σου ψιθυρίσει “σαγαπώ” , τα δάκτυλά μου ποτέ δε θα κρατήσουν το χέρι σου, η μυτούλα μου δεν θα κάνει φατσούλες όταν λες αστεία ανέκδοτα, η μικρή καρδούλα μου ποτέ δεν θα αισθανθεί το χαμόγελο της αγάπης σου. Εξαιτίας της έκτρωσης χάσαμε η μία την άλλη.

Η αγάπη ποτέ δεν πρέπει να πετιέται στα σκουπίδια.

Ζωή Δ. Σιάσου Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Ετικέτες - Σχετικά Θέματα