Γέρων Δωρόθεος: Εσύ είσαι τα πάντα για μένα

ΟΜΙΛΙΑ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΔΩΡΟΘΕΟΥ: Θ’ ΛΟΥΚΑ

“Σήμερα περνάμε και εμείς δύσκολες μέρες, σαν Έθνος, και τα σπιτικά μας αλλά και το κράτος μας. Θέλει ο Θεός να αναπτύξουμε και εμείς αυτή την αίσθηση που είχε ο Άγιος Μάξιμος ο Καυσοκαλυβίτης, δηλαδή να πούμε στην προσευχή μας: 

Εγώ δεν έχω τίποτα, εγώ δεν έχω καμία ικανότητα να κάνω τίποτα. Αν εσύ δεν με βοηθήσεις εγώ είμαι χαμένος. Εγώ έχω μία περιουσία: Εσένα Θεέ μου. Εγώ έχω μόνο αυτό το ακριβές τιμαλφές, τον Θεό μου. Εσύ για μένα είσαι τα πάντα, και το σπίτι, και η περιουσία, και το κρεβάτι, και το μαξιλάρι. 

ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ. Αυτό περιμένει να πούμε ο Θεός, τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας. Να μην μιλήσουμε με ευχαρίστηση απέναντι στον Θεό μας, αλλά να μιλήσουμε με ταπείνωση, με συντριβή. Να στραφούμε και να πούμε στον Χριστό: Εγώ Χριστέ μου μόνο εσένα έχω! Και αν εσύ με αφήσεις εγώ δεν μπορώ! Ο Θεός αδέλφια νομίζω, ότι περιμένει να το πούμε αυτό εμείς. Αυτό τον καιρό! Καθώς η Ελλάδα μας βουλιάζει οικονομικά,… και καθώς  μοιάζει σαν ο κόσμος να τρελάθηκε ξαφνικά… Οτιδήποτε είχαμε και πατάγαμε πάνω του και νομίζαμε ότι ήταν ένα σταθερό σανίδι ανακαλύψαμε ότι είναι σάπιο. Και η μόνη βάση που μπορούμε να στηρίξουμε την ζωή μας, την ύπαρξή μας, λέγεται ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ.

ΠΗΓΗ