Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων Ετήσιας Σύναξης της Ε.Ρω στην Ιερισσό – 29/9/22 – 2/10/22

 

ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ:

30 Σεπτεμβρίου.

15:30 Αναχώρηση όλων των προσκυνητών από τα ξενοδοχεία με κατεύθυνση την κεντρική προβλήτα( μουράγιο) παραλία Ιερισσού.

16:00 Υποδοχή Ιεράς Εικόνας Παναγίας Τριχερούσας (πιστό Αντίγραφο) από το Άγιο Όρος. Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου- Δοξολογία.

Ομιλια από τον Γέροντα Μάξιμο Ιβηρίτη με θέμα: “Ο πολύαθλος Εθνοιερομάρτης Χρυσόστομος Μητροπολίτης Δράμας- Σμύρνης .

18:00 Έναρξη Συναυλίας ( Ιερισσό ) με τον Μάνο Κουτσαγγελίδη.

Πέρας Συναυλίας . Επιστροφή στα ξενοδοχεία.

Η Υμνωδός Νεκταρία Καραντζή θα συμμετέχει στις παραπάνω εκδηλώσεις με ύμνους και τραγούδια για την Παναγία. Επίσης θα συμμετάσχει Χορός Ιεροψαλτών από το “Βυζαντινό και Παραδοσιακό Εργαστήρι” Λάρισας.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν χορευτικές ομάδες από Ελλάδα και Ρουμανία ( Μολδοβλαχία).

 

Η παρουσία των προσκυνητών στα δρώμενα είναι υποχρεωτική και παρακαλούμε θερμά να υπάρχει συνέπεια χρόνου ειδικά στην Υποδοχή της Ιεράς Εικόνας!!!

Υ.Γ Το βραδινό γεύμα( στις 30/09) θα σας δοθεί σε πακέτο. Δεν θα υπάρχει μπουφές σε κανένα ξενοδοχείο.

 

1 Οκτωβρίου

08:30 Αναχώρηση από τα ξενοδοχεία προς το λιμάνι της Τρυπητής ( απέναντι από Αμμουλιανή) μόνο για όσους ήρθαν στις 29/09.!!!

09:00 Απόπλου για την 1η Κρουαζιέρα στο Άγιο Όρος μόνο για όσους ήρθαν στις 29 Σεπτεμβρίου . Προσκύνηση Ιερών Λειψάνων . Επιστροφή. Μεσημεριανό γεύμα.

13:30 Αναχώρηση 2ης Κρουαζιέρας από το λιμάνι της Τρυπητής για όσους ήρθαν στις 30 Σεπτεμβρίου. (Παράκληση να πάρετε έγκαιρα το μεσημεριανό γεύμα ώστε να είστε στην ώρα σας στο λιμάνι.)

17:45 Πνευματικό Αρχονταρίκι με θέμα “Η συμβολή των σύγχρονων Γερόντων στη πνευματική πορεία της ζωής μας”. Ομιλητής Αρχιμανδρίτης Παίσιος. Καθηγούμενος Ιεράς Μονής Αγίου Χριστοφόρου Αρναίας.Η ομιλία θα λάβει μέρος σε χώρο ξενοδοχείου που θα σας ανακοινωθεί αργότερα.

Βραδινό Γεύμα.

20:45 Έναρξη χοροεσπερίδας – γλέντι με παραδοσιακή ορχήστρα .

 

* Επίσης στα πλαίσια των εκδηλώσεων θα υπάρξει και σύντομη ομιλία (15 λεπτά) για τον Άγιο Πορφύριο από την Υμνωδό Νεκταρία Καραντζή.( Το ξενοδοχείο στο οποίο θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Πατρός Παϊσίου και της Υμωδού Νεκταρίας Καραντζή καθώς και το παραδοσιακό γλέντι θα ανακοινωθεί αργότερα από τους Υπεύθυνους).

* Τα εγγεγραμμένα μέλη του σωματείου είναι υποχρεωτικό να συμμετάσχουν στην Γενική Συνέλευση που θα λάβει χώρα από 14:00-17:00 σε χώρο ξενοδοχείου που θα σας ανακοινωθεί αργότερα .Γι αυτό το λόγο τα εγγεγραμμένα μέλη πρέπει να συμμετέχουν στην πρωινή Κρουαζιέρα.

2 Οκτωβρίου

Πρωινό γεύμα παράδοση κλειδιών στις Υποδοχές( ρεσεψιόν) των ξενοδοχείων και αναχώρηση με τις αποσκευές από τα ξενοδοχεία περίπου στις 08:00-08:15 .

Ακολουθεί ο Κυριακάτικος Εκκλησιασμός που θα λάβει μέρος πιθανώς σε εξωτερικό χώρο. Μετά το πέρας του Εκκλησιασμού δεν επιστραφούμε στα ξενοδοχεία!!!!!

Για το μέρος του Εκκλησιασμού θα σας δοθούν πληροφορίες από τους Υπεύθυνους.( Για όσους θα μεταλάβουν μπορούν να πάρουν μαζί τους ένα ελαφρύ πρωινό για μετά τον εκκλησιασμό). Στον εκκλησιασμό πρέπει να παραβρεθούν όλοι οι Προσκυνητές της Συνάξεως

Αμέσως μετά τον Εκκλησιασμό ακολουθεί ομιλία με θέμα : “Άγιος Παίσιος ο Αγιορείτης”.

Ομιλητής: Αρχιμανδρίτης Αρσένιος. Καθηγούμενος Ιεράς Μονής Παναγίας Μολυβδοσκέπαστου Κονίτσης . Πέρας ομιλίας.

Λήξη 6ης Πανελλήνιας Συνάξεως ΕΡΩ. Αναχώρηση από το μέρος που θα πραγματοποιηθεί ο Εκκλησιασμός.

‘Οσοι θέλετε μπορείτε να επισκεφτείτε κατά την επιστροφή και το Μοναστήρι στη Σουρωτή.

 

ΣΕ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΑΊΘΡΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟ θα ενημερωθείτε από τους υπεύθυνους για τις λεπτομέρειες αλλαγής του προγράμματος Εκκλησιασμού.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΉΡΗΣΗ: Την Παρασκευή 30/09 θα δίνονται δωμάτια μέχρι τις 14:30. Έπειτα θα δοθούν δωμάτια μετά το πέρας της Συναυλίας. Παρακαλούνται όλοι οι προσκυνητές να μην καθυστερούν να παραβρεθούν στις ομιλίες διότι δεν είναι σωστό να περιμένουν οι Πατέρες που θα μιλήσουν να μαζευτεί ο κόσμος.

(Οι ακριβείς ώρες λειτουργίας των εστιατορίων θα σας ανακοινωθούν από τους Υπεύθυνους και τη Υποδοχή των ξενοδοχείων ).

Θερμή παράκληση για προσευχή από όλους τους Προσκυνητές. 

ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΑΞΗ ΤΗΣ ΕΡΩ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 19/9.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ / ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΑΡΓΥΡΗΣ (κιν. 697 45 37 354)