Δελτίο τύπου για την εκδήλωση στην Νάουσα με θέμα: «Η ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ»

 

Την περασμένη Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019,  στο Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού «ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ» Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ναούσης, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση της «ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ» με θέμα: «Η ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ» με ομιλητή τον κ. Δήμο Θανάσουλα, Δικηγόρο Παρ’ Αρείω Πάγω.

Στην αρχή της εκδήλωσης ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Αρσένιος Χαλδαιόπουλος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ναούσης και υπεύθυνος του Μητροπολιτικού Κέντρου, απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, κ. Παντελεήμονα, μεταφέροντας τις ευχές και τις ευχαριστίες του προς τον κ. Θανάσουλα και προς τους υπευθύνους της Ενωμένης Ρωμηοσύνης.      

Στη συνέχεια έλαβε τον λόγο ο κ. Θανάσουλας ο οποίος ανέπτυξε το θέμα της εκδήλωσης. Αρχικά ο ομιλητής έδωσε το πλαίσιο της ελληνορθόδοξης οικογένειας και τον ορισμό της παγκοσμιοποίησης με πολύ απλό και κατανοητό τρόπο. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους κινδύνους που θέτει η παγκοσμιοποίηση στο θεσμό της ελληνορθόδοξης οικογένειας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στις μέρες μας ζούμε εξαιρετικά ιστορικές στιγμές, μιας και έχουμε τη σύγκρουση των εθνικών κρατών με την παγκοσμιοποίηση. Η Ελλάδα που είναι χώρα γαντζωμένη στο άρμα της παγκοσμιοποίησης βιώνει τα απόνερα αυτής της σύγκρουσης.

Ο κ. Θανάσουλας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον ιερό θεσμό του γάμου, στην ανατροφή των παιδιών και στα προβλήματα των οικογενειών. Επιπλέον αναφέρθηκε σε θέματα παιδείας κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο μάθημα των θρησκευτικών, τα βιβλία του οποίου -παρ’ ότι κρίθηκαν επικίνδυνα για την ψυχική υγεία των παιδιών- συνεχίζουν να διδάσκονται στα σχολεία αποκλειστικά και μόνο σε Ορθόδοξους Χριστιανούς μαθητές, ενώ οι μαθητές των άλλων δογμάτων και θρησκειών διδάσκονται μάθημα ομολογιακό σύμφωνα με τα πιστεύω τους.

Τέλος ο ομιλητής αναφέρθηκε στο θέμα των Ηλεκτρονικών Ταυτοτήτων – Κάρτας του Πολίτη, η οποία ουσιαστικά στερεί την ελευθερία του προσώπου. Όπως είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν μεγάλα κενά ασφαλείας. Μάλιστα σε άλλες χώρες της Ε.Ε. ,όπως η Ολλανδία,  που χρησιμοποιούν αυτό το είδος κάρτας, έχουν παρατηρηθεί πολλά συμβάντα υποκλοπών. Μεγάλη προσοχή επίσης πρέπει να δοθεί στο ότι η τεχνολογία –τσιπ RFID-  που χρησιμοποιεί η συγκεκριμένη κάρτα είναι και εμφυτεύσιμη στον ανθρώπινο οργανισμό. Για το θέμα αυτό έχει κατατεθεί ένσταση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στο τέλος ακολούθησε διάλογος μεταξύ κοινού και ομιλητή. Τα θέματα του μαθήματος των θρησκευτικών και των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων ήταν αυτά που κέντρισαν περισσότερο το ενδιαφέρον του κοινού.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, ο κόσμος αγκάλιασε την εκδήλωση. Μάλιστα δόθηκε και η ευκαιρία να συναντηθούν μέλη και φίλοι της «ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ» από τις όμορες περιοχές (Βέροια και Κρύα Βρύση Γιαννιτσών)             

Από την πλευρά μας, ως «ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ», θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα, γιατί έθεσε την εκδήλωση υπό την ευλογία της Ιεράς Μητροπόλεως και για την παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων του Μητροπολιτικού Κέντρου Πολιτισμού «ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ», καθώς και στον κ. Δήμο Θανάσουλα για την εμπεριστατωμένη και πολύ όμορφη παρουσίαση του θέματος. Τέλος ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Αρσένιο Χαλδαιόπουλο, για την βοήθειά του και την μεταξύ μας συνεργασία.

Ετικέτες - Σχετικά Θέματα