Υψηλόβαθμος Ισραηλινός ερευνητής: «Ήταν λάθος μου που έκανα το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού»

Ένας πρώην ανώτερος Ισραηλινός ερευνητής, επικρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ τη Δευτέρα, αφού καταδίκασε τον χειρισμό του υπουργείου Υγείας για την πανδημία του κορωνοϊού και την εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού.
Ο καθηγητής Shmuel Shapira, ο οποίος ηγήθηκε του Ισραηλινού Ινστιτούτου Βιολογικής Έρευνας από το 2013 έως το 2021, και ηγήθηκε του εγχώριου προγράμματος ανάπτυξης εμβολίων κατά του κορωνοϊού στο Ισραήλ, κατηγόρησε το Υπουργείο Υγείας τόσο για την ώθησή του να επιβάλει lockdown το 2020 και το 2021, όσο και για την υποστήριξή του στη μαζική. -εκστρατεία εμβολιασμού που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2020.
Σε μια σειρά από tweets, ο καθηγητής Shapira επέκρινε το Υπουργείο Υγείας επειδή έκρινε τα εμβόλια mRNA της Pfizer ασφαλή και αποτελεσματικά και θρηνούσε που έλαβε τρεις δόσεις του εμβολίου ο ίδιος.
«Λέω τη δυσάρεστη αλήθεια… για το εμβόλιο που δεν είναι ούτε αποτελεσματικό ούτε ασφαλές», έγραψε η Shapira.
«Έκανα λάθος 3 φορές: Στην πρώτη δόση, στη δεύτερη  δόση και στην τρίτη  δόση.
Ποιος είπε ότι αυτοί που κάνουν την ένεση δεν παραδέχονται ότι έκαναν λάθος;».
«Οι άνθρωποι συνεχίζουν να ξεχνούν ότι το Ισραήλ ήταν «εθελοντής» ως το Εργαστήριο του Κόσμου.
Δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου δεδομένα, αλλά πολύ σύντομες και ελάχιστου μεγέθους κλινικές μελέτες».
«Μια παγκόσμια καταστροφή. Η κυβερνητική βάση δεδομένων δείχνει 10.000% αύξηση στις αναφορές καρκίνου λόγω εμβολίων κατά του Covid.»
«Η ζημιά που προκάλεσε ο κορωνοϊός και η διακοπή των σπουδών στο Ισραήλ (τη δεύτερη θέση στον κόσμο) αποκαλύπτουν ένα κύμα προβλημάτων στην αναγνωστική κατανόηση.
Θα σας εξηγήσουμε λοιπόν αργά και εύκολα στα εβραϊκά.
Γεια σας
Πρώτη Δημοτικού:
Όσοι είναι αντίπαλοι και θύματα της ένεσης και πιστεύουν ό,τι είναι αναποτελεσματικό και ανασφαλές δεν είναι αντίπαλοι των εμβολίων και σίγουρα δεν είναι αρνητές εμβολίων».
Σε μια συνέντευξη στο Channel 12 τη Δευτέρα, ο καθηγητής Shapira είπε ότι η κριτική του στόχευε ειδικά στα εμβόλια mRNA, όχι σε όλα τα εμβόλια για τον COVID.
«Μιλάω για το εμβόλιο που έλαβαν οι Ισραηλινοί πολίτες και μερικά από τα άλλα εμβόλια [COVID]».
«Δεν λέω ότι το εμβόλιο [της Pfizer] είναι εντελώς «ψεύτικο», αλλά πραγματικά δεν είμαι σίγουρος αν μπορείτε να το θεωρήσετε «εμβόλιο» και πραγματικά σας συμβουλεύω να είστε προσεκτικοί με τους ισχυρισμούς που έχουν κάνει οι άνθρωποι ότι το εμβόλιο έσωσε πολλές ζωές εδώ στο Ισραήλ».
“Έμαθα στο σχολείο πριν από χρόνια τι είναι εμβόλιο.
Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό που λάβαμε – αυτό που πήρα – ικανοποιεί αυτά τα κριτήρια.
Είναι κάτι που δίνει ίσως μερική αποτελεσματικότητα για ίσως τρεις μήνες, ένα εμβόλιο που έχει πολλές παρενέργειες – και σοβαρές παρενέργειες, για τις οποίες οι άνθρωποι προφανώς πέθαναν, αν και προσπαθούν να το κρύψουν αυτό».
Όταν ρωτήθηκε εάν πιστεύει ότι τα εμβόλια mRNA ευθύνονται για τους θανάτους, ο καθηγητής Shapira απάντησε:
“Υπάρχουν πολλές, πολλές αναφορές σε όλο τον κόσμο για φλεγμονή του καρδιακού μυός που συνδέονται με αυτό το εμβόλιο.
Η φλεγμονή του καρδιακού μυός μερικές φορές μπορεί να είναι θανατηφόρα.
Το εμβόλιο “βλάπτει τους νέους και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές νευρολογικές ασθένειες. Και, προφανώς – θέλω να είμαι πολύ προσεκτικός εδώ γιατί αυτό μόλις αρχίζει να έρχεται στο φως – μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ορισμένων ειδών καρκίνου.”
Ενώ ο Shapira υπερασπίστηκε τα εμβόλια γενικά, είπε ότι μετάνιωσε που έλαβε το εμβόλιο mRNA της Pfizer.
«Καθώς συσσωρεύονται τα στοιχεία… φαίνεται όλο και περισσότερο ότι η αποτελεσματικότητά του είναι χαμηλή και σε ορισμένες περιπτώσεις ανύπαρκτη και οι παρενέργειές του είναι σημαντικές και σοβαρές».
Τη Δευτέρα, το Υπουργείο Υγείας απάντησε στα σχόλια του καθηγητή Shapira, γράφοντας στο Twitter ότι ο πρώην κορυφαίος ερευνητής βιολογίας του Ισραήλ επιτέθηκε στα εμβόλια mRNA από πικρία για την αποτυχία του ισραηλινού προγράμματος εμβολίων που ηγήθηκε.
«Ο πρώην επικεφαλής του Ινστιτούτου Βιολογικής Έρευνας ξόδεψε πολλά εκατομμύρια [σέκελ] για να ηγηθεί της ανάπτυξης ενός εμβολίου.
Η ανάπτυξη απέτυχε.
Έκτοτε, έχει ξεκινήσει μια συκοφαντική εκστρατεία εναντίον του Υπουργείου Υγείας και κατά των εμβολίων που κατάφεραν να σώσουν πολλές ζωές σε όλο τον κόσμο. Πόσο λυπηρό.»
Ο καθηγητής Shapira αντέδρασε σε μια δήλωση, λέγοντας:
«Το εμβόλιο του Ινστιτούτου Βιολογικής Έρευνας βρέθηκε καλό και αποτελεσματικό. πέρασε με επιτυχία τα δύο πρώτα στάδια των δοκιμών, παρά τις γραφειοκρατικές καθυστερήσεις και τις προσπάθειες να το αποτρέψει».
«Η κριτική μου για τη συμπεριφορά [του Υπουργείου Υγείας] κατά τη διάρκεια της πανδημίας και για τα εμβόλια mRNA δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το εμβόλιο του Ινστιτούτου Βιολογικών Ερευνών.
Οι επικρίσεις μου προέρχονται από την επιθυμία να προστατεύσω την επιστημονική ακεραιότητα και την ανησυχία για το κοινό».
Μετά την αποχώρησή του από το Ινστιτούτο τον Μάιο του 2021, ο Shapira κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εμπόδιζε τις προσπάθειες για την ανάπτυξη και το ισραηλινό εμβόλιο.
“Έχω ηχογραφήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους που μας καθυστερούν για μήνες”, είπε ο Shapira στο Yediot Aharanot . «Όταν ανώτεροι αξιωματούχοι του Υπουργείου [Υγείας] μας είπαν ότι ένα ισραηλινό εμβόλιο δεν είναι απαραίτητο, αυτό ήδη μας εμπόδισε. Αισθανθήκαμε μια πραγματική κακία, απλώς κακία».