Ύπουλος διωγμός της Ορθοδοξίας από τον Ζελένσκι στην Ουκρανία με το πρόσχημα αντιμετώπισης της ρωσικής απειλής!

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας αποφάσισε την 1η Δεκεμβρίου 2022 «να απαγορεύσει τη λειτουργία στην Ουκρανία σε θρησκευτικές οργανώσεις που συνδέονται με κέντρα επιρροής της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ζελένσκι υπογράφοντας το σχετικό διάταγμα.

Οι «υπερεθνικιστές» είχαν ήδη απαγορεύσει την Ορθόδοξη Εκκλησία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η «Κρατική Υπηρεσία για την Εθνική πολιτική και την Ελευθερία της Συνείδησης» (ωραίο όνομα για μια ρατσιστική υπηρεσία!) επιφορτίστηκε με το κλείσιμο των κτιρίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας υπό το Πατριαρχείο Μόσχας. Ως αρχή συνελήφθησαν δώδεκα ιερείς.

Η ουκρανική Προεδρία θεωρεί ότι σέβεται την ελευθερία της συνείδησης σύμφωνα με τα πρότυπα του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς η Ρωσική Ομοσπονδία δεν είναι πλέον μέλος.

Πριν από δύο εβδομάδες, οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας (SBU) εισέβαλαν βίαια σε ένα ορθόδοξο μοναστήρι στο Κίεβο και συνέλαβαν έναν ιερέα που είχε τολμήσει να αναφέρει τη «Μητέρα Πατρίδα» της Ουκρανίας, δηλαδή τη Ρωσία.

Στο Twitter, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ (ο γιος του πρώην προέδρου) εξεπλάγη από την αντίληψή του για την ελευθερία και πρότεινε να του στείλουμε άλλα 100 δις δολάρια χωρίς να ελέγχουμε τη χρήση.

Η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ σε επίσημη επίσκεψη στο Κίεβο, στις 3 Δεκεμβρίου αναφώνησε: «Αγωνίζεστε σήμερα όχι μόνο για την ελευθερία σας, αλλά και για τις δημοκρατικές αξίες».

Μετάφραση από Πηγή: https://reseauinternational.net/lukraine-interdit-leglise-orthodoxe/

πηγή