Υποψήφιος ευρωβουλευτής Αυστρίας: «Η ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης νομιμοποιεί το παράνομο κράτος»

Η απόφαση για τη θετική γνώμη της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, σχετικά με το αίτημα του Κοσσυφοπεδίου να ενταχθεί σε αυτόν τον οργανισμό αποτελεί ένα περαιτέρω βήμα στη νομιμοποίηση του «παράνομου» κράτους του Κοσσυφοπεδίου.

Αυτό δήλωσε, ο υποψήφιος του “Κόμματος Ελευθερίας της Αυστρίας” – (FPO) στις προσεχείς ευρωεκλογές, Κονσταντίν Ντομπρίλοβιτς .

«Πρόκειται για περαιτέρω νομιμοποίηση του παράνομου κράτους του λεγόμενου Κοσσυφοπεδίου, καθώς και για τον βομβαρδισμό της Ο.Δ. Γιουγκοσλαβίας το 1999», είπε ο Ντομπρίλοβιτς σε δηλώσεις του στα σερβικά μέσα ενημέρωσης.

Τόνισε ότι με την απόφαση αυτή η Δύση θέλει να δικαιολογήσει την εγκληματική της πράξη.

Ο Ντομπρίλοβιτς υπενθυμίζει ότι η επίθεση κατά της ΟΔΓ παραβίασε το διεθνές δίκαιο, το οποίο η Δύση θέλει τώρα να νομιμοποιήσει με την απόφασή της.

«Αυτή η απόφαση δείχνει για άλλη μια φορά τα διπλά μέτρα και μέτρα της διεθνούς ένωσης, καθώς και ότι η Πρίστινα μπορεί να κάνει τα πάντα και να ανταμειφθεί για αυτό», είπε.

Όταν ρωτήθηκε για τις προσπάθειες των αρχών του Κοσσυφοπεδίου να οικειοποιηθούν σερβικές εκκλησίες και μοναστήρια, απάντησε ότι τέτοιες προσπάθειες δεν είναι ρεαλιστικές.

«Πρόκειται για προσπάθειες των αρχών της Πρίστινα να οικειοποιηθούν κάτι που δεν είναι δικό τους. Θα έκανα σε αυτούς τους ανθρώπους μια ερώτηση – πώς σας ανήκει κάτι που κάψατε και καταστρέψατε στα πογκρόμ που κάνατε; Είναι μοναδικά μοναστήρια και εκκλησίες που αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά υπό την προστασία της UNESCO. Γνωρίζουμε ποιανού τα μοναστήρια και οι ναοί είναι αυτά, ανήκουν στη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία και στον σερβικό λαό που φυλάει τους ιερούς του τόπους. Όλες αυτές οι προσπάθειες να πάρουν κάτι που δεν τους ανήκει δεν θα πετύχουν», δήλωσε ο Ντομπρίλοβιτς.

Politika, Kosovo Online

echedoros