ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΟΛΗ

ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΟΛΗ


 Ομάδα αρχαιολόγων με επικεφαλής τον ιταλό Francesco D’Andria ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε στο Παμούκαλε, την αρχαία Ιεράπολη, στο δυτικό τμήμα της Τουρκίας, τον τάφο του Αγίου Αποστόλου Φιλίππου, ενός από τους δώδεκα αποστόλους του Ιησού Χριστού, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

“Προσπαθούμε εδώ και χρόνια να βρούμε τον τάφο του αποστόλου Φιλίππου, τον βρήκαμε τελικά στα ερείπια μιας εκκλησίας (στην περιοχή) όπου κάναμε ανασκαφές πριν από ένα μήνα”, υπογράμμισε ο αρχαιολόγος που εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια στην Τουρκία, και τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο.
Ο ίδιος είπε ότι ο τάφος δεν έχει ακόμη ανοιχτεί. “Μια μέρα αυτό θα γίνει, χωρίς αμφιβολία. Η ανακάλυψη αυτή είναι μείζονος σημασίας για  την αρχαιολογία και τον χριστιανικό κόσμο”, δήλωσε με ικανοποίηση ο αρχαιολόγος.
Με καταγωγή από την Γαλιλαία -σημερινό Ισραήλ- ο Φίλιππος ήταν ένας από τους μαθητές του Χριστού. Κήρυξε το ευαγγέλιο σε περιοχές της Μικράς Ασίας και λιθοβολήθηκε και στη συνέχεια σταυρώθηκε από τους Ρωμαίους στην Ιεράπολη της Φρυγίας.

TaXalia, 27 Ιουλ 2011