Βλαχογιαννόπουλος (Καθηγητής Ανοσολογίας, πεντάκις εμβολιασμένος): Εξαιρετικά σοβαρά επιστημονικά ερωτήματα για τις αναμνηστικές δόσεις των σκευασμάτων

Ο καθηγητής Παθολογίας και Ανοσολογίας του ΕΚΠΑ Παναγιώτης Βλαχογιαννόπουλος μιλά για την μεγάλη επιστημονική συζήτηση που έχει ανοίξει σε όλο τον κόσμο, πλην Ελλάδας, με τις αλλεπάλληλες δημοσιεύσεις επιστημονικών άρθρων, με έντονο προβληματισμό από το γεγονός ότι τρία χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας κι ενώ την τελευταία διετία ο ιός υποτίθεται ότι εξασθενεί και έχει απέναντι του και εμβόλια, εντούτοις τα στοιχεία και οι καμπύλες θανάτων εμφανίζουν άλλη εικόνα.
Ο κ. Βλαχογιαννόπουλος στάθηκε με έμφαση σε πρόσφατη έρευνα, από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Erlangen και το Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg (FAU), που δημοσίευσαν τη εργασία τους στο περιοδικό Science Immunology. Σε αυτή αναφέρεται μεταξύ άλλων πως, στην περίπτωση των εμβολίων COVID, αυτό που ανακάλυψε η γερμανική μελέτη είναι ότι με την πάροδο του χρόνου και με αυξημένες δόσεις αναμνηστικές ενδέχεται να εκπαιδεύεται το σώμα μας να ανέχεται αντί να καταπολεμά τον ιό για τον οποίο σχεδιάστηκε να τον καταστρέψει.
Με αυτό το σκεπτικό ο κ. Βλαχογιαννόπουλος τόνισε ότι χρειάζεται συστολή και περίσκεψη πλέον για την δράση των αναμνηστικών δόσεων και μάλιστα παρότι ο ίδιος έχει κάνει 5 συνολικά, δεν το συνιστά πλέον αν δεν υπάρξουν σοβαρές μελέτες για τις μακροχρόνιες επιπτώσεις στον οργανισμό από τις επαναληπτικές δόσεις.
Στοιχεία από την δημοσιευμένη μελέτη του Γερμανικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΕΔΩ!
 
16/1/23