Τζεφ Μπέζος: «Μην ψωνίσετε στην Black Friday, βάλτε τα λεφτά στην άκρη. Έρχεται δύσκολη περίοδος»

Γράφει ο Ελευθέριος Ανδρώνης
 
O «φιλάνθρωπος» Τζεφ Μπέζος είπε να μην ψωνίζετε και να βάλετε τα λεφτά στην άκρη για αυτά που έρχονται. Η πολιτική προστασία της Γερμανίας είπε να φυλάξει ο κόσμος κονσέρβες. Αυτοεκπληρούμενοι προφήτες. Ηδονίζονται να παρουσιάζονται ως διορατικοί ηγέτες, ενώ γνωρίζουν όλο το παρασκήνιο της κόλασης που ετοιμάζουν. 
 
Μην μασάτε. Φτιάχνουν κλίμα. Διαμορφώνουν ατμόσφαιρα φόβου, μοιρολατρίας και υποταγής. Στρώνουν περιθώριο να δράσουν και σφυγμομετρούν αντιδράσεις. Νομίζουν πως ο άνθρωπος είναι προορισμένος να γίνεται έρμαιο της κτιστής ενέργειας, ενώ η θεία φιλανθρωπία μας παρέχει την άκτιστη.
 
Είπαμε, η μόνη ενέργεια που πρέπει να απασχολεί τους χριστιανούς είναι οι ενέργειες του Αγίου Πνεύματος. Αυτές να φροντίσουμε να αποκτήσουμε. Έχεις τον Θεό μέσα σου; Δεν φοβάσαι τίποτα. Και πόσο μάλλον κάποιες ψωραλέες ύαινες που αλυχτάνε πριν την θρασύδειλη τους επίθεση.
 
Οι χριστιανοί θριαμβεύουν και σε πείνες και και σε κρίσεις και σε διωγμούς και σε μαρτύρια πάσης φύσεως. Το είδες στην κατακόμβη, το είδες στο σπαθί το απειλητικό, το είδες στου αιρετικού την παγίδα, το είδες στην αρρώστια, στο χαράκωμα, στο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Παντού το είδες. Ακόμα δεν πείστηκες για τι είσαι ικανός; Ο Χριστός δίνει την δύναμη και είναι στο χέρι μας αν θα αδράξουμε τα δώρα τα ενισχυτικά από το κάλεσμα Του.
 
Ένας και μόνο χριστιανός με τον Θεό δίπλα του, είναι δυνατόν να τα βάλει με όλον τον κόσμο. Το καταλαβαίνεις; Το πιστεύεις; Πίστεψε το όσο έχεις ακόμα χρόνο.