Το Α.Π.Θ με ελάχιστη θέρμανση το χειμώνα λόγω «υψηλού κόστους καυσίμων»!

Μέσα στη βδομάδα, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έλαβαν e-mail μετά από έγκριση της Πρυτανείας του Ιδρύματος, με το οποίο ενημερώνονται πως η θέρμανση θα σταματά στις 11 π.μ.

Συγκεκριμένα, το σύστημα κεντρικής θέρμανσης θα λειτουργεί τις καθημερινές για τα κεντρικά κτίρια της πανεπιστημιούπολης τις ώρες 6 π.μ. με 11 π.μ. ενώ για τα περιφερειακά κτίρια τις ώρες 8 π.μ. με 11 π.μ.

Η αιτιολογία για την απόφαση είναι πως πάρθηκαν υπόψη οι «απαιτήσεις εξοικονόμησης Ενέργειας λόγω της ενεργειακής κρίσης και του ιδιαίτερα υψηλού κόστους καυσίμων», ενώ συστήνεται επίσης στους παραλήπτες να μη χρησιμοποιούν αερόθερμα, να μη χρησιμοποιήσουν το κλιματιστικό του γραφείου τους αν υπάρχει άλλη πηγή θερμότητας και να διατηρούν κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες, ώστε να μετριαστούν οι απώλειες της όποιας θερμότητας θα παρέχεται από τις 3 έως 5 ώρες που θα λειτουργεί η θέρμανση ημερησίως.

Ταυτόχρονα, η πρυτανεία του ΑΠΘ ενημερώνει πως οι ώρες λειτουργίας της κεντρικής θέρμανσης θα διαμορφώνονται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, πάντα όμως «με πνεύμα οικονομίας, που οφείλουμε να μας διακατέχει».

πηγή