Στην Αγγλία θα πετάξουν τις ενισχυτικές δόσεις γιατί δεν υπάρχει ζήτηση

Ενισχυτικές δόσεις στην Αγγλία θα πεταχτούν, καθώς η ζήτηση πέφτει διαρκώς.
 
Εκατοντάδες χιλιάδες δόσεις Pfizer και Moderna, που προορίζονταν για την ενισχυτική-αναμνηστική δόση στη ΜΒ, εκτιμάται ότι είναι κοντά στη λήξη τους, καθώς η ζήτηση έχει πέσει κατακόρυφα.
Το εσωτερικό έγγραφο που στάλθηκε από το εθνικό σύστημα υγείας στους επισήμους που εποπτεύουν τα 3.000 εμβολιαστικά κέντρα, αναφέρει ότι κάποιες παρτίδες φτάνουν στο σημείο λήξης τους, χωρίς να έχουν χρησιμοποιηθεί.
Υπάρχει πίεση που ασκείται για προσπάθεια χρήσης τους πριν τη λήξη, ενώ οι μη χρησιμοποιημένες ποσότητες που έχουν λήξει θα πρέπει να διατηρηθούν σε ειδικά ψυγεία με την κατάλληλη θερμοκρασία.
Οι επικεφαλής της ΠΦΥ αιτιολογούν την απώλεια αυτή, στο γεγονός ότι το 30% των ανθρώπων δεν παρουσιάστηκαν για το προγραμματισμένο ραντεβού ενισχυτικής δόσης.
Ο καθηγητής Martin Marshall, επικεφαλής του Royal College of GPs, δήλωσε ότι: «Ενώ όλα θα γίνουν με στόχο την ελάχιστη απώλεια εμβολίων, τα τελευταία έχουν ημερομηνία λήξης κι αν παραμείνουν αχρησιμοποίητα μετά από αυτήν την ημερομηνία ή δεν μπορούν πλέον να συντηρηθούν και να αποθηκευτούν στις κατάλληλες συνθήκες, θα πρέπει να καταστραφούν».
Κυβερνητικά στοιχεία παρουσιάζουν διαγράμματα με την πτωτική τάση, όπου από το ρεκόρ ενισχυτικών δόσεων στις 21/12 με 968.665 δόσεις, έπεσαν στις 111.849 δόσεις την Πέμπτη.
 

πηγή

 
19/1/22