Πατριδογνωσία: Παραλία στο φαράγγι του Αγίου Δημητρίου στην Εύβοια

Βρισκόμαστε στην παραλία που καταλήγει το φαράγγι του Αγίου Δημητρίου του νομού Εύβοιας. Το φαράγγι του Αγίου Δημητρίου, η ομώνυμη παραλία ή αλλιώς παραλία Σχινοδαύλεια και το βυζαντινό εκκλησάκι του 11ους αι. αποτελούν πραγματικά αξιοθέατα που θα αφήσουν στον επισκέπτη όμορφες αναμνήσεις. 
Στην παραλία εδώ γυρίστηκε και η ταινία Deep End. Το Φαράγγι Αγίου Δημητρίου είναι ένας ιδανικός τόπος για επίσκεψη και εξερεύνηση. Αποτελεί ένα από τα ομορφότερα φαράγγια της Εύβοιας με ιδιαίτερη σημασία για τα πουλιά και τα σπάνια φυτά! Μια όμορφη διαδρομή πεζοπορίας ξεκινά από το χωριό του Αγίου Δημητρίου και το διασχίζουν δύο καταπληκτικά μονοπάτια. 
Με αφετηρία το χωριό,το ένα προχωρεί χαμηλά μέσα στο φαράγγι και καταλήγει στην πανέμορφη παραλία Σχοινοδαύλεια του Αγίου Δημητρίου ενώ το άλλο μονοπάτι προχωρεί ψηλά, απάνω από το φαράγγι και φτάνει στον οικισμό Καλέργο. Από εκεί κατηφορίζει απότομα μέχρι την παραλία Καλλιανού στο Αιγαίο. Ο υδροβιότοπος είναι καταφύγιο σπάνιων πουλιών! Χρυσαετός, πετρίτης, σπιζαετός, γεράκι, όρνιο είναι μερικά από τα πουλιά που μπορεί να συναντήσει κανείς στο διάβα του. 
Η παραλία του Αγίου Δημητρίου στο τέρμα του φαραγγιού είναι απλά μαγευτική. Πρόκειται για μία απλωτή παραλία με βοτσαλάκι στη μεγαλύτερη της έκταση και λίγο άμμο στη μια άκρη. Τα νερά είναι καταγάλανα και φυσικά πεντακάθαρα.