Παγκόσμιος εξευτελισμός

Γράφει ο Κωνσταντίνος Βαθιώτης, πρ. Αναπλ. Καθηγητής Ποινικού Δικαίου.
 
H εκπομπή της 17ης Σεπτεμβρίου της γερμανικής επιτροπής για τον κορωνοϊό (Corona-Ausschuss) ήταν αφιερωμένη, μεταξύ άλλων, και στην Ελλάδα-Κύπρο.
Οι ομιλητές που ανέλαβαν να διαφωτίσουν κατά πρώτον λόγο το γερμανικό κοινό αλλά κατ’ επέκτασιν και τον υπόλοιπο κόσμο ήταν οι εξής: Κωνσταντίνος Βαθιώτης, Γεώργιος Κασιμάτης, π. Στυλιανός Καρπαθίου, Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης.
Ενώ η εκπομπή μεταδιδόταν ζωντανά μέσω του youtube αλλά και άλλων εναλλακτικών δικτύων στα πέρατα της γης (υπήρχε διερμηνεία στην αγγλική γλώσσα), το youtube έριξε μαύρο, διακόπτοντας την μετάδοση, επειδή τάχα «παραβαίνει τις Οδηγίες της κοινότητας». Ταυτοχρόνως, έπεσε και η ιστοσελίδα της γερμανικής επιτροπής για τον κορωνοϊό!
Οι αποκαλύψεις που έγιναν για την νομοθετική κτηνωδία της απάνθρωπης κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά και για την επικινδυνότητα των σκευασμάτων ήσαν τόσο ενοχλητικές, που η υγειονομική δικτατορία ένιωσε να απειλείται σοβαρά, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να προβεί σε αντικανονική ενέργεια.
Τον παλιό καλό καιρό, όταν μια ομάδα έβλεπε ότι κινδυνεύει να εξευτελιστεί από τον καταφανώς ανώτερο αντίπαλό της, έσβηνε τους προβολείς και το παιχνίδι δεν τελείωνε ποτέ. Έτσι απέφευγε να διαμορφωθεί με επίσημο τρόπο το τελικό αποτέλεσμα της ντροπής, αδιαφορώντας για την αποκάλυψη των εμπνευστών και εκτελεστών της δολιοφθοράς. Το μόνο που την ένοιαζε ήταν να αποφύγει τον διασυρμό από την ισοπεδωτική εμφάνιση του διαφαινόμενου θριαμβευτή. Αντιθέτως, δεν έδινε καμία σημασία στην ηθική διάσταση της επιλογής του αθέμιτου όπλου.
Όποιος κλέβει στο παιχνίδι, λέγεται ζαβολιάρης.
Ζαβολιάρης λέγεται αυτός που κάνει ζαβολιές.
Η ζαβολιά προέρχεται από την διαβολιά: το δι τρέπεται σε ζ.
Ο διάβολος, ο οποίος απεχθάνεται την αλήθεια, κρύβεται ακόμη και σε γλωσσικό επίπεδο, αλλάζοντας τα σύμφωνα!
Υπάρχει μια ελληνική παροιμία που ταιριάζει γάντι στην συγκεκριμένη περίπτωση:
Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!
Όποιος, λοιπόν, κάνει ζαβολιές, θέλει να κρύψει την αλήθεια και να ματαιώσει την ήττα του.
Ο Thomas Jefferson έλεγε: «μόνο το ψέμα έχει την ανάγκη της κρατικής βίας. Η αλήθεια στέκεται όρθια από μόνη της».
Συμπεράσματα:
1. Όσες φορές και να μας ρίξετε, εμείς θα στεκόμαστε ex officio όρθιοι!
2. Η βίαιη διακοπή της ανωτέρω μετάδοσης σημαίνει ότι οι υπηρέτες της παγκόσμιας ψευδο-υγειονομικής δικτατορίας αρνήθηκαν να παραδεχθούν την ήττα τους.
3. Η ήττα προήλθε από την φωταγώγηση της αλήθειας.
4. Το διαδικτυακό κόψιμο της αλήθειας είναι ό,τι το σβήσιμο των προβολέων στις ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις του παρελθόντος. Προβολείς = αλήθεια.
5. Όποιος κάνει ζαβολιές σε βάρος τους αντιπάλου του είναι βρόμικος παίκτης επειδή δεν τον σέβεται. Γι’ αυτό ακριβώς, όμως, δεν αξίζει να σεβαστούμε ποτέ τον βρόμικο παίκτη.
ΑΠΟΡΙΑ: Τον βρόμικο αυτόν παίκτη μπορείς να τον κερδίσεις παίζοντας καθαρά ή πρέπει να κατεβείς στο επίπεδό του παίζοντας κι εσύ βρόμικα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Για να κερδίσεις, δηλ. για να ανατρέψεις μια παγκόσμια δικτατορία, πρέπει να παίξεις με τα ίδια της τα όπλα. Όπως έκανε μέχρι πρότινος και το ίδιο το κράτος, όταν θέσπιζε δρακόντειους νόμους για να αντιμετωπίσει τους τρομοκράτες. Τώρα, όμως, που το κράτος μετατράπηκε σε τρομο-κράτος, πρέπει οι απειλούμενοι πολίτες να γίνουν το κατοπτρικό του είδωλο. Και προπάντων να σταματήσουν να διαπραγματεύονται-συνεργάζονται με το ιατροφασιστικό καθεστώς!
 
 
20/9/21