Ωμή παραδοχή από τον επικεφαλής του ΠΟΥ: Ο κορωνοϊός διέρρευσε από τα εργαστήρια της Wuhan

Σύμφωνα με αναφορές από διεθνή ΜΜΕ, ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Δρ. Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους φέρεται να πιστεύει ότι ο κορωνοϊός «διέρρευσε από εργαστήριο» της Γουχάν στην Κίνα.

δημόσια θέση του ΠΟΥ παραμένει ότι «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά» για την προέλευση του κορονοϊού, όμως σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, ο ΓΓ του Οργανισμού είχε πρόσφατα εκμυστηρευτεί σε υψηλόβαθμο Ευρωπαίο πολιτικό ότι η πιθανότερη εξήγηση είναι ο κορονοϊός να εμφανίστηκε μετά από ένα «καταστροφικό ατύχημα σε εργαστήριο στη Γουχάν».

Στη Γουχάν της Κίνας εμφανίστηκαν οι πρώτες λοιμώξεις στα τέλη του 2019, λίγους μήνες πριν… όλος ο πλανήτης μπει σε καραντίνα με το πρώτο lockdown.

Πρόκειται για μία αποκάλυψη την οποία κάνει η Mail On Sunday, επικαλούμενη κυβερνητική πηγή, όπως και τα υπόλοιπα βρετανικά ΜΜΕ, υπενθυμίζοντας ότι στο παρελθόν ο ΠΟΥ έχει επικριθεί για το ότι θεωρούσε πως η πιθανότητα διαρροής του κορονοϊού από εργαστήριο ήταν «θεωρία συνωμοσίας».

Οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών ανέφεραν για πρώτη φορά τις ανησυχίες του για το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν τον Απρίλιο του 2020, υποδεικνύοντας ότι οι επιστήμονες χειρίζονταν τους κοροναϊούς από νυχτερίδες σε σπηλιές 1.000 μίλια μακριά από το κέντρο. Αυτές οι σπηλιές μπορεί να είναι εκεί που προήλθε ο κορονοϊός, κάτι που πλέον φαίνεται να πιστεύει και ο πρόεδρος του ΠΟΥ.

Πάντως, οι έρευνες του Οργανισμού για τον κορονοϊό, συνεχίζονται και είναι άγνωστο εάν η άποψη (off the record) του προέδρου του ΠΟΥ,  Δρ. Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, θα πάρει και επίσημη μορφή.