Ο δικηγόρος Δήμος Θανάσουλας για τις απαράδεκτες δηλώσεις του Υπουργού Υγείας

Τα ξημερώματα της Δευτέρας στις 24 – 10 – 2022 η Αστυνομία προέβη σε μία επιπλέον σκληρή πράξη εναντίον των αγωνιζομένων Υγειονομικών, που βρίσκονταν διαμαρτυρόμενοι εδώ και 8 μήνες – 24ωρες το 24ωρο – έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Τους απομάκρυνε αιφνιδιαστικά τα μεσάνυχτα, διέλυσε το χώρο παραμονής τους χωρίς να τους εξηγήσει βάσει ποιών διατάξεων είχαν αυτές τις απαιτήσεις και χωρίς εισαγγελική παραγγελία.

Χαράματα, λοιπόν, η ένστολη Εξουσία είχε μία αποστολή : να εξαφανίσει από την Αριστοτέλους 17 και την είσοδο του Υπουργείου Υγείας τους Υγειονομικούς σε αναστολή που δεν προσαρμόζονται και δε συμμορφώνονται.

Αναμφίβολα, πρόκειται για μια κίνηση που δίνει ταυτόχρονα κι ένα μήνυμα προς ολόκληρη την κοινωνία: «Όποιος διαμαρτύρεται και πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα έχει να αντιμετωπίσει αργά ή γρήγορα τη σκληρότητα της εξουσίας.» «Ασχήμια» είναι πλέον τα συρματοπλέγματα στην πύλη του Υπουργείου Υγείας και όχι οι ΔΙΚΑΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ για το ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Η πρακτική του συρματοπλέγματος, ζει και βασιλεύει στο Υπουργείο Υγείας κι ας έχουμε περάσει στον 21ο αιώνα. Το συρματόπλεγμα αποσκοπεί στο διαχωρισμό του «νόμιμου» από τον «παράνομο», του «κανονικού» από το «διαφορετικό», της «υγείας» από την «παρα – υγεία».