Μεγάλη απάτη μέσω viber στα Τρίκαλα. Θύμα και Διαδημοτική εταιρεία

Μεγάλη απάτη μέσω viber και με πιθανή διαρροή ή υποκλοπή προσωπικών δεδομένων έγινε πριν λίγες μέρες στα Τρίκαλα. Μάλιστα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr θύμα της υπήρξε και Διαδημοτική Ανώνυμη Εταιρεία, στην οποία συμμετέχει και ο Δήμος Τρικκαίων.

Τι συνέβη; Κάποιος προφασίστηκε ότι είναι από ορεινό Δήμο και κατέθεσε μεγαλύτερο ποσό από αυτό που έπρεπε. Ζήτησε να επιστραφεί το επιπλέον ποσό γιατί είχε έλεγχο. Στη συνέχεια “υπέκλεψε” τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του διαχειριστή και ακολούθως κίνησε διαδικασία απώλεια κωδικού της τράπεζας, καταφέρνοντας όμως να δημιουργήσει fake προφίλ στο viber με αυτό το κινητό. Έτσι τα μηνύματα ασφαλείας (OTP) πήγαν σε αυτόν τον λογαριασμό. Οι επιτήδειοι τράβηξαν ποσό περίπου 10.000€ προς διάφορους λογαριασμούς και έκαναν ανάληψη αυτών  από 10 ΑΤΜ σε όλη τη χώρα!!!… Άνθρωποι της εταιρείας μιλάνε στο trikalavoice.gr για “πολύ καλά οργανωμένη απάτη”.

Πάντως εδώ γεννάται θέμα εκτός των άλλων πως βρήκαν οι απατεώνες το username, πέραν των κωδικών που ζήτησαν αλλαγή, αλλά και τι συνέβη τελικά με τη τράπεζα, αν διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα και στοιχεία. Από την πλευρά της εταιρείας θα κινηθούν και εναντίον της τράπεζας, ενώ ήδη υποβλήθηκαν μηνύσεις κατά αγνώστων.

Ανάλογα περιστατικά καταγράφηκαν και με ιδιώτες την περασμένη εβδομάδα, οπότε ας έχουμε γενικά το νου μας.

ΠΗΓΗ

Ετικέτες - Σχετικά Θέματα