Κορωνοϊός: Τιμωρία των ανεμβολίαστων – Με τι σκεπτικό πλέον;

Γράφει ο Ιωάννης Καβαλιώτης, Παιδίατρος – Λοιμωξιολόγος, τέως Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου Λοιμωδών Θεσσαλονίκης
 
 

Θα επανέλθω στο θέμα των ανεπιθυμήτων ενεργειών του εμβολίου.

Πρόσφατος πίνακας από το EudraVigilance (12-02-2022) 

 
Τα νούμερα πραγματικά εκπλήσσουν με το μέγεθος τους.
 
Από πρόσφατη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: 
Το 26% των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ είναι τριπλά εμβολιασμένοι.
Από το 74% των ανεμβολίαστων ένα ποσοστό (που δεν διευκρινίζεται) διασωληνωμένων έχουν κάνει 2 δόσεις εμβολίου (ή ίσως μία, μάλλον σπάνιο).
 
Γιατί τα αναφέρω αυτά; Όχι φυσικά για να επηρεαστούν κάποιοι θετικά ή αρνητικά. Τώρα που σύμφωνα με τους ειδικούς έχει εμβολιαστεί το 80-85% περίπου των πολιτών δεν έχει νόημα η πολιτική ούτε υπέρ ούτε κατά των εμβολίων. 
 
Ωστόσο, τώρα αρχίζουν τα πρόστιμα στους άνω των 60 ετών πολίτες που δεν εμβολιάζονται και επίκεινται οι απολύσεις των ανεμβολίαστων υγειονομικών. Βλέποντας λοιπόν τα ποσοστά των ήδη εμβολιασμένων, τις αρνητικές επιπτώσεις του εμβολίου στους ήδη εμβολιασμένους, τη σχεδόν παρόμοια συμπεριφορά  εμβολιασμένων και μή, την αδυναμία ανάπτυξης ανοσίας αγέλης, αναρωτιέται κανείς τι μπορεί να συμβαίνει στη σκέψη αυτών που επιβάλλουν τέτοιες τιμωρίες. Και μάλιστα όταν τα περισσότερα κράτη αίρουν τις όποιες απαγορεύσεις, και όταν ακόμη και ο μάντης κακών ειδήσεων Γκέϊτς αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι η μετάλλαξη omicron έκανε καλύτερη δουλειά από το εμβόλιο. 
 
Θα ήθελα να πω ότι ο βιασμός της βούλησης του ανθρώπου είναι χειρότερος από τον φυσικό βιασμό. Και στο τέλος της ιστορίας ο χαμένος είναι πάντα ο βιαστής. Ας τα σκεφτεί καλά η επιτροπή των σοφών και όποιος άλλος αποφασίζει και ας πάρουν πίσω τα μέτρα. Είναι η μόνη λύση που τους απομένει για να σώσουν κάποια στοιχεία της αξιοπρέπειας τους.