Κιλκίς: Σκοπιανοί συνελήφθησαν με 600 κενά ταξιδιωτικά έγγραφα

ΣΧΟΛΙΟ ΕΡΩ: Η είδηση που ακολουθεί έρχεται να προστεθεί ως ένα ακόμη περιστατικό όπου οι υποτιθέμενες υψηλής ασφαλείας ηλεκτρονικές ταυτότητας βρίσκονται στα χέρια παραχαρακτών για νομιμοποίηση εγκληματιών.
Πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους και κυρίως από τους υπεύθυνους ότι τα προσωπικά δεδομένα των πολίτων, και κατ’ επέκταση οι ίδιες τους οι ζωές, είναι σοβαρότατα εκτεθειμένα στις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες που αποδεικνύονται χαμηλής ασφάλειας.
Οι πολίτες έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν και να αρνούνται να τις παραλάβουν.

Τουλάχιστον 600 μη νόμιμους μετανάστες θα εφοδίαζαν με πλαστογραφημένα ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών δύο υπήκοοι της “Βόρειας Μακεδονίας” (Σκοπιανοί) ηλικίας 26 και 43 χρόνων, οι οποίοι προσπάθησαν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Κατά την άφιξή τους σε περιοχή του Κιλκίς με το όχημα στο οποίο επέβαιναν, οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Δοϊράνης υποψιάστηκαν ότι κάτι έκρυβαν οι δύο άνδρες και τους έκαναν λεπτομερή σωματική έρευνα, με αποτέλεσμα να βρουν κρυμμένα μέσα στη φόδρα του μπουφάν του ενός συνολικά 440 κενές ταυτότητες, άδειες διαμονής και άλλα έγγραφα διαφόρων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι Σκοπιανοί συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Κιλκίς, οι οποίοι στη συνέχεια έκαναν έρευνα και στο όχημά τους, με αποτέλεσμα να ανακαλύψουν άλλες 159 κενές ταυτότητες, άδειες οδήγησης και άλλα έγγραφα ευρωπαϊκών χωρών που ήταν καλά κρυμμένες στον χώρο αποσκευών.

Τα κατασχεμένα έγγραφα εστάλησαν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας για εργαστηριακή εξέταση, ενώ οι δυο αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για πλαστογραφία και κρατούνται εν όψει της απολογίας τους στον ανακριτή.