Καθηγητής στον FDA: «Δεν θα μάθουμε ποτέ πόσο ασφαλές είναι αυτό το εμβόλιο εκτός αν αρχίσουμε να το χορηγούμε»

Σοκάρει πραγματικά η δήλωση του δήλωση του Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Harvard Eric Rubin κατά την συνεδρίαση του FDA για χορήγηση άδειας έκτακτης χρήσης του εμβολίου της Pfizer για ηλικίες 5-11 ετών:

 
«Δεν θα μάθουμε ποτέ πόσο ασφαλές είναι αυτό το εμβόλιο εκτός αν αρχίσουμε να το χορηγούμε. Αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργεί το πράγμα…»

Συγκεκριμένα, η Συμβουλευτική Επιτροπή Εμβολίων και Συναφών Βιολογικών Προϊόντων (VRBPAC) του FDA ψήφισε 17-0 υπέρ της έγκρισης χαμηλότερης δόσης του εμβολίου COVID της Pfizer για περίπου 28 εκατομμύρια παιδιά στην Αμερική μέσω εξουσιοδότησης στο πλαίσιο χρήσης έκτακτης ανάγκης.

 

Η ομάδα συνήλθε για να απαντήσει στην ακόλουθη ερώτηση: «Με βάση το σύνολο των διαθέσιμων επιστημονικών στοιχείων, τα οφέλη του εμβολίου Pfizer-BioNTech για τον COVID-19 όταν χορηγείται ως σειρά 2 δόσεων υπερτερούν των κινδύνων του για χρήση σε παιδιά 5-11 ετών ηλικίας;».

Ο Δρ Έρικ Ρούμπιν, ένα από τα μέλη που ψήφισαν, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και επίσης αρχισυντάκτης του New England Journal of Medicine, παραδέχτηκε ότι κανείς δεν γνωρίζει τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της ένεσης Covid στα παιδιά, για αυτό και πρέπει να εγκριθεί.

«Δεν θα μάθουμε ποτέ πόσο ασφαλές είναι το εμβόλιο μέχρι να αρχίσουμε να το δίνουμε. Έτσι είναι. Νομίζω ότι πρέπει να ψηφίσουμε για να το εγκρίνουμε», τόνισε.

Η δήλωσε έγινε θέμα και στην Washington Post.

πηγή