«Ή εμβολιάζεστε ή δεν ξαναδουλεύετε ποτέ»: Απάνθρωπος εκβιασμός προς τους περσινούς ήρωες!

Εικόνα: Από την συγκέντρωση των υγειονομικών σε αναστολή την Κυριακή 19/12 στο Πάρκο Ελευθερίας
 
Γράφει ο Ελευθέριος Ανδρώνης
 

Τεράστια αχαριστία και αδικία προς αυτούς που ξελάσπωναν την κυβέρνηση. Ο Θ. Πλεύρης είπε «Εμβόλιο ή δρόμο» στους χιλιάδες υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή!

Θάνος Πλεύρης: Η κατρακύλα της κυβέρνησης μοιάζει να μην έχει κανένα φρένο, στις όλο και πιο βάρβαρες αποφάσεις που παίρνονται με πρόσχημα την πανδημία, και φανερώνουν το πιο σκαιό, το πιο απάνθρωπο πρόσωπο της «νέας κανονικότητας».

Ο επαγγελματικός κλάδος που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα «θύματα» των στυγνών κυβερνητικών μέτρων, είναι σαφώς οι υγειονομικοί, και συγκεκριμένα οι 7.000 (και πλέον) γιατροί και νοσηλευτές που εκδιώχθηκαν από τη διχαστική μανία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Επειδή ήταν (για 1002 δικούς τους λόγους) επιφυλακτικοί προς τα σκευάσματα και επέλεξαν να ασκήσουν το αναφαίρετο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του σώματος τους, πετάχτηκαν έξω από το ΕΣΥ. Τι και αν η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα προειδοποιούσε από τον Μάιο πως θα ξεσπούσε όλεθρος θανάτου, αν δεν ενισχυόταν το σύστημα υγείας; Ποσώς ενδιέφερε την κυβέρνηση. Προτίμησε να ανοίξει πόλεμο με έναν – ζωτικής σημασίας -υγειονομικό στρατό, για να μη διαταραχθεί η διαδικασία ξεπουλήματος των σκευασμάτων.

Εκατοντάδες οικογένειες υγειονομικών καταδικάστηκαν σε οικονομική εξαθλίωση, ενώ θα μπορούσαν να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στα ξεχαρβαλωμένα νοσοκομεία  μας. Όμως η κυβέρνηση δεν αλλάζει στάση. Συνεχίζει τον πόλεμο. Και πότε θα τελειώσει αυτός ο πόλεμος;

Θα περίμενε κάποιος λογικός άνθρωπος, πως αφού οι υγειονομικοί παραμένουν θύματα των εκτρωματικών αποφάσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τουλάχιστον όταν παρέλθει αυτή η πανδημία, αυτοί οι άνθρωποι θα πάρουν τις δουλειές και τις ζωές τους πίσω. Όχι όμως! Δεν υπάρχει λογική ούτε καν σε αυτό. Υπάρχει μόνο στυγνός ολοκληρωτισμός.

Θάνος Πλεύρης: «Εμβόλιο ή φεύγετε διαπαντός από το ΕΣΥ»!

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σκιαγράφησε το τοπίο του απόλυτου εκβιασμού. Ανακοίνωσε πως το μέτρο της αναστολής των υγειονομικών εκτός ΕΣΥ παρατείνεται ως τις 31 Μαρτίου. Και δήλωσε από το βήμα της Βουλής πως αυτό το μέτρο ενδέχεται να παραταθεί κι’ άλλο και μάλιστα πως εξετάζεται να γίνει ΣΥΝΟΛΙΚΑΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ. Που σημαίνει τι; Πως όποιος υγειονομικός δεν εμβολιαστεί, δεν πρόκειται να επιστρέψει ΠΟΤΕ στην εργασία του, ανεξαρτήτως αν τελειώσει η πανδημία!

«Όσοι είναι σε αναστολή να γνωρίζουν ότι όσο διαρκεί η πανδημία θα είναι σε αναστολή, άλλα επιπλέον εξετάζεται ότι μπορεί να υπάρξει και άλλη παράταση άλλα να πρέπει να εμβολιαστούν αλλιώς δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στο ΕΣΥ», μας είπε όμορφα και δημοκρατικά ο κ. Πλεύρης.

Μετά από αυτή την ανήκουστη δήλωση, ποιος έχει ακόμα αμφιβολίες πως το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι στην πραγματικότητα πιστοποιητικό κοινωνικοπολιτικών φρονημάτων; Ποιος συνεχίζει να αμφιβάλλει πως η κυβέρνηση λειτουργεί πατερναλιστικά και αντιμετωπίζει με μίσος και εκδικητικότητα, όσους δεν συμμορφώνονται με «τας υποδείξεις»; Τι νόημα έχει να παραμένει η προϋπόθεση του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, εφόσον θα έχει εξασθενήσει ο ιός και θα έχει παρέλθει η πανδημία;

Οι εμβολιασμένοι υγειονομικοί ενώ νοσούν και μεταδίδουν κανονικότατα, αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση ως πλήρως ακίνδυνοι εργαζόμενοι. Όσοι δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας διασπείρουν τον ιό χωρίς να ελέγχονται από κανέναν, με όλες τις ευλογίες του υπουργείου Υγείας. Την ίδια στιγμή οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί καίτοι απομακρύνθηκαν, καίτοι είναι υγιείς (με την απόδειξη των τεστ) αντιμετωπίζονται ως «δημόσιος κίνδυνος» ακόμα και… μελλοντικά, μετά το πέρας της πανδημίας!

Μιλάμε για την απόλυτη διαστροφή.

Και τι είναι ο υπουργός Υγείας; Μελλοντολόγος; Ξέρει πως ακριβώς θα εξελιχθεί η πανδημία και δεν μας το λέει; Μπορεί να γνωρίζει αν σε μερικούς μήνες (υπόθεση κάνουμε) κυκλοφορήσει μια τέτοια επαναστατική θεραπεία για τον κορονοϊό, που θα καταστήσει τα εμβόλια «διακοσμητικά»; Ή τελικά δογματίζουν απροκάλυπτα, αφού καθορίζουν τον εμβολιασμό ως το μόνο αποδεικτικό… ορθής ιδεολογίας;

Τελικά τι αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τον κ. Πλεύρη; Το να στελεχωθεί αρκούντως (και τάχιστα) το κατεστραμμένο ΕΣΥ για να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές ή το να εκβιάζει υγειονομικούς για να πάρουν ένα σκεύασμα που θα καταπολεμά μια πανδημία που θα έχει… τελειώσει;

Ή μήπως όλο αυτό το αφήγημα «βολεύει» την κυβέρνηση, που ούτως ή άλλως ήθελε να προβεί σε απολύσεις στο ΕΣΥ και τώρα βρέθηκε μπροστά της ένας εύκολος τρόπος να το πραγματοποιήσει;

Και τι θα γίνει με όλες αυτές τις οικογένειες που πετιούνται στον δρόμο, τα νοικοκυριά που πετιούνται στον «καιάδα» της ανέχειας, μόνο και μόνο διότι δεν έχουν πειστεί; Ποιος υπολογίζει την οργή τους για την αδικία που τους γίνεται; Ποιος μπορεί να τους καταλογίσει ευθύνες για τη διστακτικότητα τους, μετά τις ατελείωτες παλινωδίες που βλέπουν στην κυβέρνηση;

Εν μέσω lockdown το 2020 όλοι αυτοί οι ήρωες μάχονταν στην πρώτη γραμμή και κατέρρεαν από την κούραση, για να μπορεί να περνάει τις ξέγνοιαστες στιγμές του ο κάθε κυβερνητικός στο σπίτι του και στο γραφείο του. Και σήμερα με περίσσιο θράσος βγαίνει ο κ. Πλεύρης και τους λέει «Ή εμβόλιο ή δρόμο»!

Αδικία και αχαριστία σε όλο τους το «μεγαλείο»!

πηγή

23/12/21