Έρευνα: Οι πιο μορφωμένοι Αμερικανοί είναι οι πιο διστακτικοί στο θέμα του εμβολίου

Το αφήγημα των τεχνοκρατών λέει ότι το να είσαι διστακτικός στο εμβόλιο σημαίνει ότι είσαι ένας αδαής, ψυχοπαθής και ηλίθιος χωριάτης Νεάντερταλ, αλλά μια νέα μελέτη αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο: οι πιο μορφωμένοι είναι αυτοί που αρνούνται περισσότερο το εμβόλιο. ⁃

Μια νέα έκθεση ερευνητών του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon και του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ διαπίστωσε ότι οι πιο μορφωμένοι Αμερικανοί είναι επίσης οι πιο διστακτικοί στο θέμα του εμβολίου.

Οι ερευνητές διερεύνησαν όχι λιγότερους από 5 εκατομμύρια Αμερικανούς που απάντησαν σε έρευνες σχετικά με το αν “πιθανόν” ή “σίγουρα δεν σκοπεύουν να κάνουν το εμβόλιο COVID.

Τα αποτελέσματα θα σοκάρουν πολλούς.

“Περισσότερη έκπληξη προκαλεί η κατανομή του δισταγμού για το εμβόλιο ανάλογα με το επίπεδο εκπαίδευσης”, αναφέρει το UnHerd. “Διαπιστώνεται ότι η συσχέτιση μεταξύ δισταγμού και επιπέδου εκπαίδευσης ακολουθεί καμπύλη σχήματος U με τον υψηλότερο δισταγμό μεταξύ των ατόμων με τη χαμηλότερη και την υψηλότερη εκπαίδευση. Οι άνθρωποι με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών είχαν τη μικρότερη διστακτικότητα και η υψηλότερη διστακτικότητα ήταν μεταξύ όσων κατείχαν διδακτορικό”.

Επιπλέον, ενώ τα άτομα με το χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο είδαν τη μεγαλύτερη πτώση της διστακτικότητας ως προς το εμβόλιο για τους πρώτους πέντε μήνες του 2021, τα άτομα με διδακτορικό ήταν τα πιο πιθανό να μην αλλάξουν γνώμη.

Η μελέτη αποκαλύπτει επίσης ότι η πιο συνηθισμένη ανησυχία για όσους διστάζουν να κάνουν το εμβόλιο είναι οι πιθανές παρενέργειες, με την έλλειψη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση να ακολουθεί αμέσως μετά στη δεύτερη θέση.

Τα αποτελέσματα της έρευνας καταρρίπτουν πλήρως την αντίληψη, που ενισχύεται από τις αφηγήσεις των μέσων ενημέρωσης, ότι μόνο οι “χαζοί” άνθρωποι είναι διστακτικοί στο εμβόλιο.Καταρρίπτει επίσης τον χαρακτηρισμό της ανταποκρίτριας των NYT για τον Λευκό Οίκο, Annie Karni, των ελιτιστών που παρευρέθηκαν στο πάρτι για τα 60α γενέθλια του Ομπάμα ως “εκλεπτυσμένοι, εμβολιασμένοι”.

Πόσοι από αυτούς δεν έχουν κάνει το εμβόλιο;

πηγή

πηγή