Eρχεται το Humane Ai Pin

Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν ξέρει πώς να ζει χωρίς το κινητό του τηλέφωνο, αλλά τι θα γινόταν αν αυτό εξαφανιζόταν ξαφνικά ή αντικατασταθεί από μια άλλη, πολύ πιο αποτελεσματική συσκευή; Το τελευταίο είναι αυτό που θέλει να κάνει η Humane, μια startup που δημιουργήθηκε από πρώην υπαλλήλους της Apple και έχει αναπτύξει μια συσκευή με τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να κάνει το iPhone παρελθόν.

Αυτή η ηλεκτρονική συσκευή, που ονομάζεται Ai Pin, είναι ένα μικρό μαγνητικό μενταγιόν που πρέπει να τοποθετηθεί στο πέτο του πουκάμισου ή του σακακιού σας. Έχει στόχο να αντικαταστήσει τα κινητά τηλέφωνα. Αποτελείται από έναν προβολέα λέιζερ και ένα μικρόφωνο 360 μοιρών και ενσωματώνει ένα superchip Qualcomm για να συνδέσετε τον server AI στο Διαδίκτυο.

Σε κάθε περίπτωση, όποιος πιστεύει ότι τα πάντα έχουν ήδη εφευρεθεί δεν γνωρίζει την ανθρώπινη φύση ούτε μπορεί να φανταστεί τις δυνατότητες του ‘Humane Ai Pin’.

Ερχεται από την Humane.inc, πιθανώς της πιο σαγηνευτικής startup στον κόσμο, χάρη στην εφεύρεση μιας μικρής συσκευής, η οποία θεωρείται από το περιοδικό «Time» ως η καλύτερη εφεύρεση του 2023.

Βγαίνει στην αγορά στις 8 Νοεμβρίου με τιμή κοντά στα χίλια δολάρια (943 ευρώ). Ηδη η λίστα αναμονής των ενδιαφερομένων έχει ήδη ρίξει την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Το ‘Humane Ai Pin’, θυμηθείτε αυτό το όνομα, είναι ένα μικρό μαγνητικό μενταγιόν που πρέπει να τοποθετήσετε στο μπροστινό μέρος της μπλούζας ή στο πέτο του τζάκετ σας, σαν να ήταν ένα σήμα μιας ποδοσφαιρικής ομάδας.

Είναι μια φορητή συσκευή post-smart phone («μετα-έξυπνου τηλεφώνου») βασισμένη σε τεχνητή νοημοσύνη που επιτρέπει στους ανθρώπους να έχουν έναν ψηφιακό προσωπικό βοηθό παντού.

Στην επίδειξη του Coperni’s Ready To Wear στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού, μερικά μοντέλα (συμπεριλαμβανομένης της Naomi Campbell) έφεραν ένα ασυνήθιστο αξεσουάρ στα πέτα των blazers και στις μπλούζες ή ακόμα και στα παντελόνια που φορούσαν. Με σχήμα στρογγυλεμένου τετράγωνου, έμοιαζε με μια μικρή αριθμομηχανή ή με μια μεγάλη ετικέτα ρούχων.

Η συσκευή που κανείς δεν είχε ξαναδεί πιθανότατα άφησε ασυγκίνητους τους fashionistas, αλλά σίγουρα τράβηξε την προσοχή των τεχνολογικών περιοδικών, οι οποίες ανέφεραν γρήγορα την πρώτη δημόσια εμφάνιση του πολυφημισμένου Ai Pin της Humane.

Ιδρύθηκε από τον πρώην υπάλληλο της Apple, Imran Chaudhri. Η Humane είναι μια νέα startup που εργάζεται σε μια νέα φορητή συσκευή «μετά-smartphone», το Ai Pin, που θα πρέπει να ενσωματώνει κατά κάποιο τρόπο την τεχνητή νοημοσύνη με έναν εύκολο στη μεταφορά τρόπο.

Το Ai Pin θα είναι ένα κινητό χωρίς οθόνη με έναν μικρό προβολέα λέιζερ που θα μπορεί να εμφανίζει πληροφορίες στο χέρι σας και θα έχει μια σειρά από αισθητήρες, μικρόφωνα και ηχεία για πλήρη αλληλεπίδραση με τον χρήστη και άλλους.

Με την πεποίθηση ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι το καλύτερο όπλο για την απόσυρση των κινητών τηλεφώνων και των φωτιζόμενων πάνελ τους, η Humane.inc έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 230 εκατομμύρια δολάρια, τα τελευταία εκατό εκατομμύρια την περασμένη άνοιξη. Αποστολή της είναι να «παραδώσει την επόμενη εποχή των προσωπικών φορητών υπολογιστών» και με αυτόν τον στόχο έχει κερδίσει την ενθουσιώδη υποστήριξη επενδυτών όπως ο Sam Altman, ιδρυτής της Open Ai (εταιρεία που κατέχει το Chat GPT) και η Hico Capital (αμερικανικός επενδυτικός βραχίονας της SK Networks).

Οι προηγούμενες προσέλκυσαν άλλους τεχνολογικούς γίγαντες στην εταιρεία όπως η Qualcomm, η Microsoft, η εταιρεία αυτοκινήτων Volvo, η LG Technology and funds Top Tier Capital, Hudson Bay Capital, Socium Ventures, Kindred Ventures Tiger Global, Valia Ventures, Forerunner Ventures και Lachy Groom μεταξύ άλλων.

Όσοι ενδιαφέρονται για το θέμα μπορούν να συμβουλευτούν το TED Talk με πρωταγωνιστή τον Imran Chaudhri στο YouTube όπου κάνει μια μαγευτική επίδειξη των ικανοτήτων της συσκευής. Για παράδειγμα, μεταφράζει τη φωνή σε οποιαδήποτε γλώσσα, με τον τόνο, τον τονισμό και τις φωνητικές αποχρώσεις της αρχικής ομιλίας του χρήστη. Επίσης, αντιγράφει τις εργασίες που μπορεί να εκτελέσει ένας συμβατικός βοηθός τεχνητής νοημοσύνης, εκτός από εκείνες της συνδεσιμότητας, των μηνυμάτων και των υπηρεσιών email. Αλλά όλα αυτά χωρίς την ανάγκη για smartphone και την οθόνη του, γιατί αυτή είναι η μεγάλη προσφορά του Humane.

 

in.gr